În ce condiții s-au reluat de astăzi internările în spitalele din România
S-a dat undă verde internărilor în spitale, odată cu intrarea în vigoare a stării de alertă. Cei care au probleme de sănătate pot merge în unitățile sanitare chiar dăcă nu reprezintă urgențe.
Vorbim despre spitalele în care nu sunt internați pacienții diagnosticați cu infecția COVID 19, dar aici trebuie să existe circuite separate și zone în care cei suspecți de coronavirus să fie izolați până când testul este gata.
Cel mult doi pacienți în saloane cu șase paturi
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
În spitalul Sfântul Ioan, din Capitală, care nu este unitate suport pentru Covid-19, au început de astăzi internările chiar și pentru pacienții care nu reprezintă urgențe.
Înainte, s-au stabilit circuitele de siguranță. Pacienții ajung mai întâi în zona roșie și așteaptă rezultatul testului pentru Covid-19. Stau câte unul în rezervă sau cel mult doi în saloanele care până acum primeau câte șase pacienți.
Dacă rezultatul este pozitiv, pacientul este transferat într-o unitate în care sunt tratate cazuri de coronavirus, iar, dacă rezultatul este negativ, pacientul este mutat în zona verde. Acolo, va fi obligat să poarte mască pe toată durata internării.
Consultații la distanță, până la finalul lui septembrie
Printr-o ordonanță de urgență adoptată ieri de Executiv, s-a prelungit până la sfârșitul lunii septembrie perioada prin care bolnavii pot fi consultați de la distanță de medicii de familie.
De asemenea, medicii de familie pot trimit prin sistem electronic concediile medicale sau rețetele.
Ordonanța de urgență prevede și că medicii nu pot efectua mai mult de opt consultații pe oră. Mai mult, până pe 30 iunie, toate serviciile medicale vor fi acordate fără folosirea cardului de sănătate.
Apoi, această măsură va fi prelungită până la finalul lunii septembrie. O analiză va fi făcută pentru a stabili dacă măsura se va prelungi și pentru pacienții care vin în ambulatoriu sau dacă în acest caz va fi nevoie de folosirea cardului de sănătate.
De astăzi, s-au deschis ambulatoriile în unitățile medicale care au putut fi organiza circuitele separate pentru izolarea pacienților până în momentul în care vor fi testați.
Sursa: Pro TV
Etichete: spital, coronavirus, medici de familie, internare,
Dată publicare:
15-05-2020 14:41