La ce rată de infectare intră în carantină o localitate. Anunțul ministrului Sănătății

Ultima actualizare: 03-11-2020 22:13
Nelu Tataru
Inquam Photos/ Octav Ganea

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, afirmă că, în ceea ce priveşte carantina unei localităţi, în acest moment se merge pe criteriul de şase infectări la o mie de locuitori, conform ordinului emis de şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

 

"Când introducem o carantină nu vreau să mergem pe un număr de cazuri ieşit dintr-o raportare dintr-o singură zi”, a afirmat, marţi seară, la TVR, Nelu Tătaru.

El a explicat că trebuie luate în calcul modul de răspândire a virusului – în focar sau intracomunitar, dar şi starea sistemului sanitar din regiunea respectivă şi dacă pot fi luate măsuri premergătoare carantinei, transmite News.ro.

Ministrul Sănătăţii a precizat că în zilele următoare se va afla în teritoriu în judeţe precum Sibiu, Sălaj, Alba, Satu Mare, Covansa, Harghita, Cluj, pentru a vedea care este situaţia.

Ministrul Sănătăţii a precizat că există un ordin al lui Raed Arafat, în calitate de comandant al DSU, care prevede carantinarea zonelor cu peste 6 cazuri de îmbolnăvire la o mie de locuitori şi că acest ordin se aplică.

"În acest moment se merge pe acest criteriu de şase cu carantina”, a spus el.

Ministrul Sănătăţii a precizat că a cerut evaluări în zonele cu rată mare de infectare.

"În acest moment gestionăm numărul de locuri, extensia o facem pe paturile de terapie intensivă”, a susţinut Tătaru.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO