Îmbulzeală la cumpărăturile de Revelion. Mulţi fac provizii pentru petrecerile de acasă

Ultima actualizare: 30-12-2020 20:26

Cu o zi înainte de sfârșitul anului poporul a dat iar navală și la cumpărături. Cu restaurantele închise, cei mai mulți se pregătesc pentru un Revelion acasă, în familie.

Ca atare, hipermarketurile au fost pline de la deschidere. N-au fost goale nici mall-urile, unde unii au căutat să-și ia ceva nou, de îmbrăcat pentru 2021.

„Este primul an în care nu am o ținută specială de Revelion. Haine de casă probabil, hainele elegante la anul" spune un domn aflat la cumpărături.

Revelionul de anul acesta este altfel pentru toți. Și chiar special pentru unii.

„Sunt căsătorită cu un artist cu care, de 20 de ani, n-am facut Revelionul împreună. Deci se intâmplă și lucruri bune" spune o doamnă.

Chiar dacă petrec doar cu familia, nu toţi se dau bătuţi. Alți cumpărători caută bijuterii sau rochii cu paiete, chiar dacă Revelionul are loc la domiciliu.

Fără petreceri la restaurant, oamenii îşi fac singuri meniul de Revelion. Cu listele în mână, au umplut hipermarketurile şi chiar dacă nu au invitaţi, au plecat tot cu coşurile pline.


Reporter: ce vreţi să preparaţi?
Cumpărător: soţia ştie mai bine. Eu am venit de la job şi nu m-am interesat
Reporter: Și v-a dat lista cu ingredientele?
Cumpărător: Oarecum, da.

„O să avem mâncăruri tradiţionale româneşti, nişte piftie şi brânzeturi franțuzești" explică o femeie.

„Am vrut să iau un prosecco, e 30 lei acolo. Eu zilnic, dacă vreau, pot să beau o şampanie. Decât tenis de masă, mai bine un vin de masă" adaugă un alt domn, pus pe șotii.

Cele mai multe magazine sunt deschise şi joi, până la ora 18.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO