Imagini uluitoare filmate in timpul examenului auto. Politistul ii pune sa opreasca pe "interzis", iar un elev sare la bataie

Ultima actualizare: 29-06-2017 07:11

Un jurnalist, care a filmat mai multe masini oprite neregulamentar, in timpul unui examen auto, a fost la un pas sa fie luat la bataie, de un candidat, chiar in fata politistului.

Jurnalistul a vrut sa stie daca cei de la volan mai primesc in aceste conditii permisul de conducere si a aflat cu stupoare ca tocmai examinatorul le-a cerut sa incalce legea.

Politist examinator: “Stai ca si eu am telefon! Ia sa vezi ce poza iti fac si eu tie.”


Aceasta a fost prima reactie a unui politist de la examinari auto cand a fost intrebat de un jurnalist daca elevul care a tras masina pe dreapta chiar sub indicatorul oprirea interzisa trece examenul.

De altfel, ce a facut politistul este gresit, potrivit ordinului ministrului de Interne.

Ordinul Ministerului Administratiei si Internelor nr. 268/2010: "Sa nu indice candidatilor efectuarea unor manevre care ar incalca regulile de circulatie sau semnalizarea rutiera."

Comisarul sef nu a procedat corect nici cand a amenintat ca-l amendeaza pe jurnalistul care a oprit si el in loc nepermis ca sa il filmeze.

Florin Bracea, seful Politiei Rutiere: "Nu are atributii sa dea amenzi, trebuie sa cheme brigada rutiera."

Disputa nu s-a oprit insa aici. Cand jurnalistul il intreaba pe politist de ce vorbeste urat, elevul aflat la volan coboara din masina ca sa-l loveasca.

Comisarul sef de la examinari auto nu intervine ca sa opreasca agresiunea, ci asteapta linistit in masina ca elevul sa se intoarca. Intregul incident filmat a fost prezentat sefului Poltiiei Rutiere. 

Florin Bracea, seful Politiei Rutiere: "E un caz izolat si trebuie tratat ca atare. Faceti o solicitare sa va raspundem."

Atitudinea si greseala promovate in cadrul acestui examen auto se regasesc pe toate strazile din Bucuresti. Semnul oprirea interzisa e doar de decor. In aceste conditii, autoritatile ar trebui sa se intrebe cum au luat acesti soferi carnetul.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO