IMAGINI SOCANTE. Un tanar din Iasi a fost mutilat pe viata, dupa ce a lovit cu ciocanul un proiectil gasit pe un camp

21-05-2014 18:28


  Curiozitatea l-a mutilat pe viata pe un biet tanar din judetul Iasi. 
Fara sa gandeasca o secunda, a lovit cu ciocanul un proiectil din al Doilea Razboi Mondial, gasit pe camp.

Ce a urmat este greu de descris in cuvinte. Socat de durere, baiatul a reusit sa se tarasca pana la locuinta unei rude, care a sunat la 112. 

Plin de schije si de sange, baiatul s-a prabusit in fata casei matusii sale. Femeia i-a oprit hemoragia cu o haina si i-a dat o gura de apa pana cand au sosit medicii.

Localnic: "Eu l-am vazut pe aici, racnea pe drumul asta, si am crezut ca-i batut. L-am intrebat "ce e?" si mi-a zis "un proiectil.".

Localnic: "Avea un proiectil in mana si a batut cu ceva in el si a sarit proiectilul, i-a sarit mana. Tipa "vaileu, ma doare". Cadea jos si se scula, cadea, iar se scula."

Un elicopter SMURD a venit de urgenta de la Iasi ca sa il preia pe ranit. De la sol un localnic le facea semne disperate celor din echipaj.

In cele din urma, medicii l-au localizat pe tanarul innebunit de durere.

Cei mai multi dintre sateni stiu ca prin zona in care tanarul a gasit obuzul a trecut una dintre liniile frontului in cel de-al Doilea Razboi Mondial.

Localnic: "Aici a fost tot front, au fost bombe, s-au gasit o gramada de bombe."

Din pacate, victima isi va pierde mare parte din bratul stang.

Profesor dr. Diana Cimpoesu, seful SMURD Iasi: "Prezinta leziuni de amputatie degete mana stanga fara posibilitate de recuperare a segmentelor care au fost zdrobite de catre suflul exploziei si cu mai multe plagi produse de schiije la nivelul fetei, toracelui, abdomenului, membre superioare."

In paralel, politistii si pirotehnisti au izolat intreaga arie si cauta alte proiectile.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO