Imagini dureroase cu masacrul facut de braconieri in Marea Neagra. Sturioni si delfini, gasiti morti in plasele acestora
Fara frica de lege si total lipsiti de copasiune, braconierii fac ravagii in apele Marii Negre.
Stau marturile imagini dureroase surprinse de agentii ''Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii''.
Acestia au gasit recent plase de pescuit ilegale in care, pe langa sturioni, murise si un pui de delfin.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Printre sturioni si puiul de delfin mort din specia marsuin, agentii Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii au gasit si o pisica de mare care, printr-un miracol, inca traia.
Pescar: "Uite, asta e vie, da?"
Pescar: "Respira."
Pescar: "Bai, saraca de ea."
Biologii marini spun ca in goana lor dupa sturioni, braconierii distrug si alte specii: delfini, vulpi de mare sau chiar rechini. Lor li se alatura zeci de cormorani inecati in aceleasi plase.
Studiile asupra delfinilor au demonstrat ca acestia isi ingrijesc puii cu un devotament deosebit, iar fiecare delfin sau marsuin juvenil ajuns pe plaja ascunde povestea dramatica a luptei parintilor sai pentru a-l salva din capcana plaselor, inainte ca acesta sa se inece. De multe ori unul dintre parinti ajunge sa se incurce si el se prapadeste impreuna cu puiul.
Braconajul la sturion este agravat si de braconajul la un alt peste cu valoare economica uriasa: calcanul. In fiecare an, pescadoare turcesti sunt oprite in larg de paza de coasta. Dar, de cele mai multe ori, raul este deja facut.
Insa, in ciuda acestor actiuni, intre neputinta autoritatilor si complicitatea cu infractorii a unora dintre cei care ar trebui sa apere legea, fenomenul in Marea Neagra este departe de a fi stopat.
Calcanul este vandut in Romania cu 50-60 de lei kilogramul, iar in Turcia este considerat delicatesa si costa 40 de euro kilogramul. Turistii straini il cauta pentru carnea dulce si lipsa oaselor. Nu stiu ca, in multe cazuri, este pescuit ilegal. Aceeasi soarta o are si sturionul de la care provin celebrele icre negre.