Iisus care se uită cruciș și Maria dată cu ruj. Manechinele șocante din centrul Timișoarei

Ultima actualizare: 20-12-2019 14:07
Iisus
Tion

Primăria Timișoara a stârnit din nou nemulțumirea localnicilor, după ce a folosit un set de manechine pensate și rujate pentru a recrea scena nașterii lui Iisus din ieslea de la Bethleem, în centrul orașului, relatează debanat.ro.

Trecătorii se care se opresc să admire ieslea amplasată la Târgul de Crăciun rămân uimiți când observă că Iosif și cei trei magii au sprâncenele pensate, iar Fecioara Maria este dată cu ruj pe buze, iar Iisus se uită cruciș.

De asemenea, timișorenii au comentat pe rețelele de socializare că decizia Primăriei de a folosi manechinele viu colorate nu a fost una inspirată.

Primarul Nicolae Robu a evitat să se pronunțe asupra manechinelor și le transmite cetățenilor să fie mai deschiși la "arta modernă".

„Nu mă pronunţ eu, aşa i-au văzut creatorii pe magi. Presupun că sunt magi. Nu am văzut, nu pot să comentez ca primar. Ce, să fiu designer… Trebuie să fim mai deschişi, aşa o fi arta modernă. Mergeţi să vizitaţi muzeul Vaticanului, secţiunea de artă contemporană, o să vedeţi diferite lucruri pe care un nespecialist nu le va înţelege. E o chestiune de gust, de iniţiere. Le dau dreptul celor care sunt specialişti să-şi dea frâu liber creativităţii. Ce vreţi să mai interzic şi asta? Am interzis manele, să interzic şi magii, pentru că au nasul mai nu ştiu cum. Îmi declin competenţa”, a spus Nicolae Robu.

Ieslea nu ar fi fost plătită din bani publici, ci a fost donată municipalității de o firmă din Timișoara, a transmis Biroul Organizare Evenimente al Primăriei. Reprezentanții instituției au refuzat însă să precizeze despre ce firmă este vorba, potrivit Tion.ro.


 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO