Parchetul General, avertisment despre eliminarea pensiilor speciale: Vom efectua orice demers legal

Ultima actualizare: 20-12-2019 14:15
Parchetul General
News.ro

Parchetul General protestează într-un comunicat de presă față de propunerile legislative referitoare la abrogarea pensiilor speciale și modificarea calculului remunerației în ceea ce privește personalul angajat în cadrul parchetelor.

 

 

Potrivit sursei citate, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție își exprimă în mod ferm poziția cu privire la ”imperativul respectării de către puterea legislativă și executivă a independenței magistraților și a personalului auxiliar de specialitate din cadrul sistemului judiciar, fiind de datoria celor două puteri să asigure resursele adecvate care să le permită acestora să-și îndeplinească atribuțiile în mod corespunzător.”

De asemenea, reprezentanții Parchetului subliniază faptul că orice modificare adusă pensiilor de serviciu și/sau remunerației magistraților și personalului auxiliar de specialitate ”este de natură a le afecta statutul - cu încălcarea independenței acestora - precum și securitatea activității judiciare”.

Astfel, magistrații avertizează că vor efectua ”orice demers legal pentru a susține actualele reglementări.”

Recent, mii de grefieri din întreaga ţară au protestat pe timpul activităţii Plenului Camerei Deputaţilor, faţă de intenţia guvernanţilor de a elimina pensiile speciale din sistemul judiciar.

Protestul s-a derulat în timpul şedinţei Camerei Deputaţilor, unde s-a discutat eliminarea pensiilor de speciale. Grefierii au venit cu mesaje printre care "Justiţia nu se poate înfăptui fără grefieri", "Avem interdicţii şi incompatibilităţi", "Respectaţi grefierii din România. România este stat european. Respectaţi statutul european al grefierului".

 

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO