ICCJ a decis in premiera PASTRAREA interceptarilor realizate de SRI. In dosar este judecata o avocata celebra
Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis luni sa pastreze interceptarile realizate cu ajutorul SRI intr-un dosar instrumentat de DNA, hotararea putand fi invocata de procurori si in alte dosare aflate pe rolul instantelor de judecata.
Dosarul respectiv se judeca pe fond la Curtea de Apel Bucuresti, iar printre inculpati se afla si Luiza Gabriela Dragne, cunoscuta ca avocata fratilor Camataru.
Pe 15 decembrie 2015, doua dintre persoanele inculpate in acest dosar, Claudia Ciobanica si Veronica Slavila, au invocat la Curtea de Apel Bucuresti mai multe exceptii privind legalitatea actelor si probelor stranse in faza de urmarire penala.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Exceptiile celor doi au fost respinse de Curtea de Apel Bucuresti, iar dosarul a ajuns la Inalta Curte de Casatie si Justitie, unde avocatii au cerut si eliminarea interceptarilor realizate de SRI, invocand decizia recenta a Curtii Constitutionale.
Judecatorii de la instanta suprema au respins contestatia depusa de Claudia Ciobanica si Veronica Slavila si au hotarat ca interceptarile realizate de ofiterii SRI sa ramana ca probe la dosar.
Pe 16 februarie, Curtea Constitutionala a decis ca prevederea din Codul de procedura penala potrivit careia supravegherea tehnica poate fi efectuata de "alte organe specializate ale statului" decat organele de cercetare penala este neconstitutionala