Haos la Năvodari: zeci de oameni s-au îmbulzit la biserică pentru apa sfințită. Ce a pățit preotul

Ultima actualizare: 24-04-2020 17:49

Rețeta zilei, pentru un posibil dezastru, e sfântă: un preot generos, care lasă ușa deschisă la biserică, o mână de credincioși nerăbdători, aghiasmă și polițiști cu gândul la zile mai bune.

O dovedesc cele întâmplate la Năvodari, unde zeci de oameni s-au îmbulzit să pună mâna pe o sticlă cu apă sfințită. A fost haos în centrul orașului.

Biserica poartă hramul Bunei Vestiri, însă cele întâmplate nu sunt deloc de bun augur.

Zeci de credincioși, vârstnici întorși de la piață, majoritatea, s-au înghesuit la apă sfințită. Preotul recunoaște că a lăsat ușile deschise, în timpul slujbei și spune că n-a avut inimă să oprească elanul mulțimii.

Deși, o recunosc chiar mai-marii săi, există soluții mult mai sigure, din punct de vedere sanitar.

Eugen Tănăsescu, purtător de cuvânt Arhiepiscopia Tomisului: ”Înțelegem însă dorința credincioșilor să vină să ia apă sfințită, pentru că astăzi este o mare sărbătoare. Ei pot veni fie individual la biserică, între slujbe, pentru a procura aceasta apă, fie voluntarii bisericii merg pe la casele fiecăruia cu această apă sfințită”.

Mărinimia preotului îl va costa 2000 de lei, amendă pentru încălcarea ordonanțelor actuale.

Pe de altă parte, nici șefii de la Poliția Județeană Constanța n-au fost încântați de pasivitatea agenților din Năvodari.

 

ÎPS Teodosie, la slujbă alături de preoți și dascăli, toți fără mască

 

Andreea Iliescu, purtător de cuvânt IPJ Constanța: ”Au fost sesizați prin 112 cu privire la faptul că în fața unei biserici s-ar afla un grup de persoane. Deplasați la fața locului, colegii mei le-au pus în vedere oamenilor prezenți faptul că încalcă prevederile ordonanțelor militare, astfel că mulțimea a fost dispersată”.

Între timp, tot în județ, dar la Mănăstirea Dervent, arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a ținut o slujbă pentru a sărbători Izvorul Tămăduirii. Nici el, nici preoții și nici dascălii nu au purtat mască.

Iar distanțarea socială despre care ne vorbesc autoritățile a rămas la capitolul recomandări.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO