Hackeri romani prinsi de FBI si DIICOT. Metoda prin care mii de americani s-au trezit cu cardurile goale
O noua grupare formata si din hackeri romani este banuita ca a clonat cardurile a peste 6.000 de americani.
Agentii FBI colaboreaza cu ofiterii DIICOT care au si descins miercuri in vestul tarii, de unde au ridicat mai multi suspecti.
Indivizii ar fi vandut informatii inscrise pe carduri folosite in POS-uri vulnerabile din Statele Unite, pe care le-ar fi furat cu ajutorul unui soft special. Printre suspecti se numara si fiica unui ofiter de la Investigarea Fraudelor Mehedinti.
Alegeri 2024
10:11
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
10:04
De ce relațiile României cu Ucraina și Rep. Moldova s-ar putea înrăutăți după alegeri. Semnalul de alarmă tras de Politico
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
Mai mult de 160.000 de euro ar fi fost furati din conturile unor cetateni americani prin intermediul unui soft special creat de o retea din vestul Romaniei. FBI-ul a mers pe fir si a ajuns, cu ajutorul DIICOT-ului, la capii gruparii.
Practic, indivizii citeau de la distanta cu ajutorul programului informatic datele incrise pe carduri in momentul in care erau folosite. Reuseau astfel sa afle inclusiv PIN-urile. Informatiile pretioase erau apoi vandute unor persoane din Rusia si SUA, care clonau cardurile si scoateau banii din bancomate.
De cele mai multe ori victimele erau clienti ai restaurantelor si benzinariilor din America. Acestia plateau cu cardul sume mici, fara sa stie ca vor fi victimele unui atac informatic. Era suficient sa introduca codul PIN ca toate datele personale sa le fie furate in doar cateva clipe.
Potrivit unor surse judiciare, printre suspecti s-ar numara si fiica unui fost ofiter de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Mehedinti.
La audieri ar fi ajuns si seful de cancelarie al Prefectului de Arad. Membrii retelei ar fi folosit IP-ul computerului acestuia.
"Domnul Zgardea, directorul cancelariei prefectului, nu a venit azi la serviciu si institutia prefectului nu a fost anuntata de vreo acuzatie care i s-ar aduce acestuia", a declarat purtatorul de cuvant al Prefecturii Arad.
Autoritatile au pus sechestru pe bunurile a cinci dintre suspecti, considerati capii retelei. Membrii retelei risca pana la sapte ani de inchisoare.