Guccifer, hackerul roman care a spart contul privat de email al lui Hillary Clinton dar si al altor politiceni si vedete din Romania si Statele Unite si americani asteapta cu teama sentinta judecatorilor.

Autoritatile din Statele Unite cer extradarea lui, iar asta s-ar putea traduce in zeci de ani de inchisoare.  Printre victimele lui sunt si generalul Colin Powell, a carui corespondenta cu europarlamentarul roman Corina Cretu a starnit numeroase controverse.

Ingandurat, asa a ajuns Marcel Lazar Lehel in fata judecatorului. Fost taximetrist in Arad, individul s-a transformat peste noapte in cel mai vanat hacker de pe planeta. Micul Fum, asa cum s-a lansat in tara, si-a luat ulterior porecla de Guccifer.

Oficialii Statelor Unite cer extradarea lui pentru ca ar fi spart conturile de email ale unor oameni politici foarte importanti, precum Hilary Clinton sau Colin Powel. Guccifer a dezvaluit ca actuala candidata la presedintia Statelor Unite ale Americii ar fi folosit o adresa de mail personala in treburile oficiale ale Casei Albe.

Josh Earnest, purtator de cuvant al Casei Albe: "Angajatii administratiei Obama ar trebui sa foloseasca adresele de mail oficiale cand conduc treburi guvernamentale."

Tocmai aceste mesaje au fost folosite in scop electoral de contracandidatii doamnei Clinton.

Hillary Clinton, secretar de stat SUA: "Privind inapoi, cred ca era mai bine daca foloseam cel de-al doilea cont de mail."

Pentru ca situatia lui este una cu adevarat complicata Guccifer si-a pus de mai multe ori mainile in cap semn, ca se teme de extradare.

Culmea este ca a solicitat sa se reprezinte singur, insa judecatorul l-a refuzat astfel incat i-a fost desemnat un avocat din oficiu.

Marcel Lazar Lehel este incarcerat la penitenciarul de maxima siguranta din Arad. Aici executa o pedeapsa de sapte ani pentru ca a spart si adresa de mail a fostului sef SRI, George Maior. In Statele Unite ale Americii, Guccifer risca insa zeci de ani. La FBI s-au intregistrat plangeri pe banda rulanta impotriva romanului: oameni de afaceri, actori sau politicieni au cerut ca hackerul sa fie prins si pus sub acuzare.