Gruparea care terorizează Ploieștiul. Sechestrări și șantaj pentru a obține bani și imobile

08-11-2019 08:17


Oameni sechestrați, înșelăciuni cu sume amețitoare, șantaj - astfel de acuzații îi sunt aduse unei grupări din Ploiești, care a ajuns în atenția procurorilor DIICOT.

Zece indivizi au fost duși la audieri și opt dintre ei au fost arestați preventiv. În tot acest timp, un scandal imens a izbucnit între apropiații lor și persoanele care i-au dat pe suspecţi pe mâna autorităților.

Apropiaţii suspecţilor şi câteva dintre presupusele victime s-au încăierat chiar în fața sediului DIICOT Ploieşti. Şi a fost nevoie de intervenţia mascaţilor pentru a potoli spiritele.

În tot acest timp, suspecții, cunoscuţi în Prahova drept membri ai grupării Bărbosu, erau audiaţi. Anchetatorii susţin că indivizii foloseau violența sau şantajul pentru a obţine foloase patrimoniale. De pildă, pentru a pune mâna pe un imobil, ar fi sechestrat un tânăr, pe care astfel l-au obligat să le cedeze construcţia.

Marius Rupă denunţător: "Îi înşela, îi intimida. Pe cineva tot aşa a intimidat s-a dus să îi ceară taxa de protecţie 50.000 de euro ca să îl lase în pace. La altcineva s-a dus şi a intrat peste el în casă şi i-a tras cu pistoale, i-a luat bani din casă tot felul de lucruri."

Tot oamenii legii spun că liderul grupării, care a făcut afaceri cu petrol, ar fi comandat incendierea sediului unei societăţi rivale. Şi asta doar pentru a se răzbuna pe patronul care ar fi refuzat să renunţe la o licitaţie pe care ar fi vrut să o câştige. Iar luna trecută, potrivit unui comunicat al DIICOT, individul ar fi ameninţat o persoană de la care a primit 40.000 de euro.

Ofiţer BCCO Ploieşti: "Membrii grupării folosindu-se de violenţă şi şantaj ar fi determinat mai multe persoane să le remită sume mari de bani, de asemenea ar fi pătruns fără drept în locuinţa uneia dintre victime unde ar fi distrus un autoturism şi alte bunuri. De la locaţiile vizate poliţiştii au ridicat mai multe bunuri ce par a proveni din activitatea infracţională documente şi înscrisuri, un pistol airsoft, săbii."

Pentru lipsire de libertate, şantaj şi înşelăciune, opt dintre suspecţi au fost trimişi în spatele gratiilor pentru 30 de zile, iar doi indivizi au fost plasaţi în arest la domiciliu.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!   

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO