Greva spontana la Judecatoria Sector 3 si Curtea de Apel Bucuresti. Grefierii, nemultumiti de Legea salarizarii unitare

Dată publicare: 06-06-2017 13:21
Dată actualizare: 09-06-2017 00:10


Legea unica de salarizare provoaca nemultumiri si in justitie.

 

In Capitala, Judecatoria Sectorului 3 si-a intrerupt marti dimineata activitatea pentru doua ore, iar la Curtea de Apel Bucuresti au protestat spontan grefierii.

Asta se va intampla zilnic, pe o perioada nedeterminata, spun oamenii, nemultumiti de lefurile pe care ar urma sa le ia, dar si de faptul ca nu ar fi fost purtate negocieri cu ei inainte de stabilirea grilei de salarizare.

La 10 fix, judecatorii au iesit din sala. Nu au mai fost inregistrate cereri si toata activitatea Judecatoriei a fost suspendata. Se va intampla vreme de 2 ore, pe o perioada nedeterminata

Este mesajul cu care au fost intampinati marti toti cei care au avut drum la Judecatoria Sectorului 3 si care au fost nevoiti sa-si amane problemele pana la miezul zilei.

Reprezentantii instantei protesteaza in semn de nemultumire fata de uriasele diferente nejustificate dintre salariul unui judecator de tribunal si unul de judecatorie. Mai exact, dupa noua lege, cel din tribunal ar urma sa ia chiar si cu 20 de mii de lei mai mult decat unul de judecatorie.

Greva spontanta a fost si la Curtea de Apel Bucuresti. Aproximativ 30 de grefieri au iesit in strada nemultumiti de legea salarizarii

Grefier: "Muncim foarte mult. Stam aici chiar si o zi si o noapte."

Si, spun ei, protestele vor continua pana li se vor asculta pasurile.

Pe de alta parte, legea salarizarii a trecut de Senat cu majoritate de voturi si va ajunge in Camera Deputatilor pentru votul final. Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a declarat la Parlament, in urma cu putin timp, ca legea salarizarii unitare va intra de la 1 ianuarie 2018, nu luna viitoare cum fusese anuntat.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO