Achizitia de ambulante se va face prin Guvern. Grindeanu: "Banii vin dupa rectificarea bugetara"

Ultima actualizare: 09-06-2017 00:10
ambulante
Pro TV

Premierul Sorin Grindeanu a anuntat, marti, ca licitatia pentru achizitionarea ambulantelor va fi facuta prin Secretariatul General al Guvernului (SGG). Banii pentru investitie vor veni dupa rectificarea bugetara.

Achizitia va fi realizata in baza unui protocol incheiat intre SGG, Ministerul de Interne prin IGSU si Ministerul Sanatatii.

Decizia a fost luata intr-o intalnire dintre premier, miniştrii Florin Bodog şi Carmen Dan, secretarul de stat Raed Arafat si directorul ANAP, infomeaza news.ro.

Premierul Sorin Grindeanu: ”Concluzia este urmatoarea: toata lumea lucreaza intr-o echipa, o echipa care ca prima sarcina va avea organizarea acestei licitatii pentru achizitia de ambulante, ca vorbim de ambulante de tip B, C, A1, A2, toate aceste lucruri se fac intr-o singura licitatie care este coordonata de SGG si unde vot fi reprezentanti de la IGSU, de la Ministerul Sanatatii, de la DSU si de la SGG.”
Premierul a precizat ca urmeaza sa mearga la Ministerul de Finante, unde va discuta inclusiv despre gasirea fondurilor pentru achizitionarea ambulantelor.

Grindeanu: ”Unul din punctele pentru care merg la Ministerul Finantelor este de a gasi finantare pentru achizitia ambulantelor. Odata cu rectificarea bugetara, se vor gasi sursele de finantare. Doar ca pentru noi este extrem de important ca acest acord-cadru si licitatia sa fie tinuta pana atunci. Legea permite, nu se intampla nimic nou, nu e o premiera, iar procedurile pot fi tinute - si asta ne intereseaza - pana la rectificare.”

Scandal intre ministrul Sanatatii si Raed Arafat

Intre ministrul Sanatatii, Florian Bodog, si secretarul de stat Read Arafat au aparut dispute dupa ce Bodog a anuntat ca licitatia inceputa de IGSU pentru acordul-cadru de achizitionare a noilor ambulante nu mai este valabila si ca trebuie incheiat un nou protocol intre Ministerul Santatatii si M.A.I., astfel incat sa fie reluata procedura.

Secretarul de stat Raed Arafat l-a contrazis, sustinand ca, daca se renunta la licitatia inceputa de IGSU, se va intarzia foarte mult, astfel ca primele ambulante vor putea fi preluate abia la jumatatea anului viitor, in conditiile in care dotarile ambulantei si SMURD sunt invechite.

Raed Arafat: ”Sa isi asume responsabilitatea cei care semneaza (protocolul - n.r.) atunci cand vor muri oameni pentru ca nu avem ambulante.”
Florian Bodog a sustinut ca ministerul are capacitatea de a face aceste achizitii si spera ca la finalul acestui an sa soseasca primele ambulante cumparate de MS, punctand ca nu mai vrea sa auda la televizor ca mor pacienti pentru ca nu sunt ambulante.

El a invocat punctul de vedere al ANAF, care preciza ca protocolul incheiat intre Ministerul Sanatatii si IGSU este lovit de nulitate pentru ca este incheiat in baza unei legi care nu mai exista, Legea achizitiilor publice fiind schimbata in anul 2016, spunand ca din acest motiv a fost intocmit un nou protocol cu M.A.I., pe care este pregatit sa il semneze, daca si oficialii din acest minister sunt de acord, pentru reluarea procedurii.

La randul lui, Raed Arafat a sustinut ca sistemul de urgenta este intr-o situatie fara precedent si ca singura solutie este ca procedura de achizitie sa fie continuata de IGSU.

Raed Arafat: "Va aduc in vedere, in modul cel mai serios, ca suntem cu mult mai aproape decat va puteti imagina de ziua in care populatia, pe buna dreptate, va reprosa vehement decesul unui pacient la care fie echipajul de urgenta nu a mai ajuns in timp util din cauza defectarii ambulantei, fie echipamentele medicale nu au functionat."

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!