Gigi Becali s-ar putea alege cu un dosar penal. Ce mesaje i-a trimis directorului de la Jilava

Ultimul update: Luni 11 Septembrie 2017 15:56
Data publicarii: Marti 29 August 2017 10:43
Categorie: Actualitate

Gigi Becali s-ar putea alege cu un dosar penal, pentru ultraj şi şantaj. Omul de afaceri a recunoscut că i-a dat mesaje directorului penitenciarului Jilava, nemulţumit că vărul său, Victor Becali, închis acolo, nu a primit mai multe zile de permisie.

Conducerea Administraţiei Penitenciarelor a început o investigaţie, iar rezultatul a fost trimis procurorilor.

Eliberat condiţionat din puşcărie, Gigi Becali, a acuzat public conducerea închisorii Jilava că nu îl lasa pe vărul său Victor Becali în permisia la care ar fi avut dreptul legal. Ar fi trimis mesaje pe telefonul personal chiar directorului închisorii. Sindicaliştii din sistemul penitenciar au susţinut că sunt mesaje de ameninţare, iar Becali ar trebui închis.

Gigi Becali> "Mesajele sunt de prietenie nu de ameninţare. Pentru ce Cristina faci asta? Ce câştigi? Nu ţi-e frică de Dumnezeu? Eu te ştiam o femeie de treabă, o să le vedeţi. Eşti un om de treabă, o femeie sentimentală e ameninţare? Glumesc, i-am scris adu-ţi aminte că te-am distrus la table. E ameninţare asta?"

Cei din sistemul penitenciar sunt de părere că da. Aşa că au formulat şi o plângere penală în care îl acuză pe Gigi Becali de ultraj şi şantaj.

Gigi Becali a fost eliberat condiţionat în aprilie 2015, şi se află, potrivit legii, în termen de încercare pentru opt ani. Asta înseamnă că dacă nu respectă condiţiile eliberării în această perioadă poate fi trimis înapoi după gratii, unde ar putea sta încă patru ani.

Competenţa în acest caz le-ar reveni procurorilor Parchetului judecătoriei sectorului 1, care trebuie acum să studieze probele, să-l cheme la audieri pe omul de afaceri şi să decidă în final dacă îl trimit în judecată pentru ultraj.

Comunicatul ANP:

Ieri, 28 august 2017, conducerea Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP) a confirmat, cu prilejul unei scurte intalniri, decizia de a sesiza in zilele urmatoare Parchetul impotriva fostului detinut George Becali pentru infractiuni de ultraj si santaj la adresa unui director de penitenciar.

George Becali risca o noua pedeapsa cu inchisoarea de pana la 5 ani la care se va adauga o majorare cu jumatate din pedeapsa aplicata pentru savarsirea unei infractiuni in stare de recidiva plus restul de pedeapsa ramas neexecutat prin liberarea conditionata.

Reamintim ca ex-detinutul George Becali a intervenit intr-o emisiune de televiziune din data de 19 august 2017 unde a afirmat in mod explicit ca i-a transmis o serie de mesaje de amenintare directorului Penitenciarului Jilava pe motiv ca acesta nu ar fi aprobat o noua invoire pentru varul Victor Becali.

Ulterior George Becali a incercat sa se disculpe folosind aceeasi strategie care - deloc surprinzator - i-a mai adus si alte condamnari penale. Sunt de notorietate incercarile acestuia de a convinge judecatorii ca persoana sechestrata ar fi intrat singura in portbagaj pentru a nu pata de sange o bancheta extrem de sensibila si ca mita ar fi o forma de premiere.

In acest context, asteptam si o reactie a ministrului Justitiei in legatura cu abaterile disciplinare si infractiunile constatate la finalul anului 2016 la Penitenciarul Poarta Alba in legatura cu favorizarea unor detinuti - vip, printre care se numara si acelasi George Becali. In acest caz, ilegalitatile au fost deja constatate, dar sanctiunile se lasa asteptate.
***
I. la acest link https://youtu.be/GmwASqwAyaY este disponibila inregistrarea afirmatiilor fostului detinut George Becali.

II. referitor la infractiunea de ultraj art. 257 din Noul Cod Penal prevede ca:

(1) Amenintarea savarsita nemijlocit sau prin mijloace de comunicare directa, lovirea sau alte violente, vatamarea corporala, lovirile sau vatamarile cauzatoare de moarte ori omorul savarsite impotriva unui functionar public care indeplineste o functie ce implica exercitiul autoritatii de stat, aflat in exercitarea atributiilor de serviciu sau in legatura cu exercitarea acestor atributii, se sanctioneaza cu pedeapsa prevazuta de lege pentru acea infractiune, ale carei limite speciale se majoreaza cu o treime.

(2) Savarsirea unei infractiuni impotriva unui functionar public care indeplineste o functie ce implica exercitiul autoritatii de stat ori asupra bunurilor acestuia, in scop de intimidare sau de razbunare, in legatura cu exercitarea atributiilor de serviciu, se sanctioneaza cu pedeapsa prevazuta de lege pentru acea infractiune, ale carei limite speciale se majoreaza cu o treime.

III. referitor la infractiunea de santaj art 207 din Noul Cod Penal prevede ca:

(1) Constrangerea unei persoane sa dea, sa faca, sa nu faca sau sa sufere ceva, in scopul de a dobandi in mod injust un folos nepatrimonial, pentru sine ori pentru altul, se pedepseste cu inchisoarea de la unu la 5 ani.

(2) Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza amenintarea cu darea in vileag a unei fapte reale sau imaginare, compromitatoare pentru persoana amenintata ori pentru un membru de familie al acesteia, in scopul prevazut in alin. (1).

IV. referitor la revocarea liberarii conditionate art. 104 din Noul Cod Penal prevede ca:

(1) Daca pe durata supravegherii persoana condamnata, cu rea-credinta, nu respecta masurile de supraveghere sau nu executa obligatiile impuse, instanta revoca liberarea si dispune executarea restului de pedeapsa.
(2) Daca dupa acordarea liberarii cel condamnat a savarsit o noua infractiune, care a fost descoperita in termenul de supraveghere si pentru care s-a pronuntat o condamnare la pedeapsa inchisorii, chiar dupa expirarea acestui termen, instanta revoca liberarea si dispune executarea restului de pedeapsa. Pedeapsa pentru noua infractiune se stabileste si se executa, dupa caz, potrivit dispozitiilor de la recidiva sau pluralitate intermediara.
 

 

Gigi Becali ar putea fi obligat sa-i plateasca daune fostului deputat Remus Cernea.
Gigi Becali ar putea fi obligat sa-i plateasca daune fostului deputat Remus Cernea. "Daca vrea bani, sa se duca sa munceasca"
VIDEO PROTVPLUS.RO
club braila
Primele imagini cu atacul asupra baschetbaliștilor americani, înjunghiați într-un club din Brăila. VIDEO
Explozie la o bancă, lângă București. Doi bărbați au încercat să o jefuiască
Captură impresionantă, realizată de poliţiştii de frontieră din Timiş
Farsa făcută la 112 de un adolescent de 16 ani. ”Se auzeau sirene și erau mașini de poliție și salvare”
Vilă din Oradea distrusă de flăcări. Locatarii au fost salvați la timp de un vecin
Gorjean obligat de ANAF să aleagă între pensia de handicap și banii câștigati la nunți
Gabriela Firea pe Arena Nationala
Arena Națională se închide pentru câteva luni. Firea: „Care e vina mea?”
”Revoluția traficului”: Bucureștiul mai are ”doar” 2 locuri până va deveni cel mai aglomerat oraș din lume
Protest față de defrișări. "În centrul României va apărea un mare deşert"
CE avertizează România că ar putea comite un abuz cu GDPR în cazul RISE Project
ANIMAȚIE GRAFICĂ. Cum s-a produs explozia la fabrica de armament din Cugir
Pietonii nu sunt în siguranță pe ”treceri” când traversează. Accident grav în Constanța