Ghenosu, condamnat de Curtea de Apel Ploiesti la patru ani de inchisoare pentru ultraj
Curtea de Apel Ploiesti l-a condamnat definitiv, joi, la patru ani de inchisoare cu executare pe Florin Ghinea, zis Ghenosu, magistratii majorand astfel pedeapsa de doi ani si opt luni aplicata de Tribunalul Dambovbita.
Tribunalul Dambovbita il condamnase pentru ultraj si tulburarea linistii publice.
Magistratii Curtii de Apel Ploiesti l-au condamnat, joi, la patru ani de inchisoare cu executare pe Florin Ghinea, cunoscut drept Ghenosu, unul dintre cei mai violenti lideri ai lumii interlope din judetul Dambovita, au declarat pentru Mediafax reprezentanti ai Curtii de Apel Ploiesti.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
De asemenea, un alt barbat judecat in acelasi dosar, care fusese condamnat la doi ani de inchisoare, a primit o pedeapsa majorata cu sase luni.
Decizia data joi de Curtea de Apel Ploiesti este definitiva, au declarat reprezentantii Curtii de Apel.
In 1 iulie 2011, Tribunalul Dambovita l-a condamnat pe Florin Ghinea la doi ani si opt luni de inchisoare pentru ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice.
Potrivit deciziei publicate pe portalul instantelor de judecata din Romania, in iulie 2011 Tribunalul Dambovita a contopit mai multe pedepse aplicate de instanta din Romania cu un rest dintr-o pedeapsa de sapte ani, pedeapsa aplicata de Tribunalul de mare Instanta din Nice (Franta), condamnandu-l in final pe Ghenosu la doi ani si opt luni de inchisoare.
Atat Ghenosu, cat si Parchetul au facut apel la Curtea de Apel Ploiesti, atacand decizia tribunalului, in urma rejudecarii cauzei pedeapsa finala fiind majorata.
Saptamana aceasta, Tribunalul Prahova l-a condamnat pe Ghenosu la noua ani de inchisoare intr-un alt dosar, in care a fost judecat pentru santaj si clonare de carduri bancare, decizia fiind de asemenea atacata de catre condamnat la Curtea de Apel Ploiesti.
Florin Ghinea a fost condamnat in anul 2003, in Franta, la sapte ani de inchisoare. In aprilie 2007, Florin Ghinea a fost predat autoritatilor din Romania, unde pe numele sau exista un mandat de arestare pentru trafic de persoane, fiind pus in libertate de Tribunalul Dambovita, inainte de termen.
Ghenosu a fost arestat din nou in 2009, in dosarul in care a fost condamnat, luni, la noua ani de inchisoare.
Potrivit anchetatorilor, gruparea condusa de Ghenosu, deosebit de periculoasa, actiona in judetele Dambovita si Prahova, dar si in Italia si Spania. Anchetatorii au stabilit ca gruparea era formata din 25 de persoane, majoritatea cu varste pana in 25 de ani, cunoscute cu preocupari de infractiuni din sfera criminalitatii organizate.
Cele mai multe actiuni ale membrilor retelei erau violente, gruparea axandu-se indeosebi pe comiterea de infractiuni din sfera criminalitatii informatice, spalare de bani si, in subsidiar, camata si santaj.
Din aceste activitati, membrii gruparii obtineau sume mari de bani si bunuri, respectiv autoturisme de lux, apartamente si bijuterii.
Liderul gruparii, Florin Ghinea, era cunoscut in mediile interlope ca o persoana deosebit de violenta si periculoasa, fiind suspectat de comiterea mai multor infractiuni cu violenta, proxenetism, ultraj contra bunelor moravuri sau spalare de bani, savarsite atat in tara, dar si in strainatate.