"Este chiar diavolul". Un interlop roman terorizeaza Irlanda. Convorbirile socante ale "Imparatului"

Dată publicare: 21-09-2011 18:49
Dată actualizare: 08-11-2012 00:33


Un interlop roman a pus la respect Irlanda. I se spune "Imparatul", iar presa din Dublin il descrie ca pe un tip extrem de periculos, care controleaza cartiere intregi prin teroare si taxe de protectie.

Marea surpriza este alta. Temutul mafiot isi controleaza oamenii din puscarie, de la Rahova, si, cel mai probabil, este chiar Ghenosu', spaima orasului Targoviste.

"Imparatul" este un infractor roman care coordoneaza bandele criminale din Irlanda. In presa de la Dublin a fost asemanat cu Keyser Soze, personajul cheie din filmul "The Usual Suspects". In realitate, acesta a fost un faimos cap al lumii interlope a carui identitate nu o cunosteau nici macar apropiatii sai. Respectivul comanda crime, facea trafic de persoane si droguri, numai din umbra.

Ultimele cuvinte ale celui care a incercat sa evite moartea timp de 22 de ani

"Keyeser Soze este diavolul insusi. Cea mai mare smecherie pe care diavolul a scormonit-o a fost sa convinga lumea ca nu exista", spunea Brian Singer, regizorul filmului "The Usual Suspects".

Despre "Imparatul", jurnalistii de la publicatia Sunday World, scriu: "E legat de tot ce misca in lumea interlopa, e un om inteligent care a reusit sa se mentina in afara oricarei publicitati. Este o persoana misterioasa, fara nume si fara chip stiut, care ar conduce din umbra diversele bande irlandeze. Se foloseste de mai multe identitati si este cunoscut sub diverse nume in randul infractorilor".

Misterul ar putea sa se lamureasca la Bucuresti. "Imparatul" ar fi, se pare, nimeni altul decat Nicolae Ghinea, numit si Ghenosu', liderul unei grupari care a facut multe scandaluri in Targoviste.

Acum, Ghenosu' este dupa gratii si va fi judecat pentru o lista lunga de infractiuni. Chiar si din inchisoare, spun anchetatorii, individul isi coodoneaza nestingherit afacerile ilegale. De altfel, a fost si interceptat: "O fi rau spre bine cand i-om omori pe toti. Sa descarcam incarcatoare in ei. (...) Baga-mi-as p**a in ei de Garda si in familia lor, cand ies afara daca nu ii ... pe toti care ii am pe plan, care stiu, de nu ii execut pe toti".

"Imparatul" se afla in custodia autoritatilor romane din luna ianuarie a acestui an. A fost adus in fata judecatorilor in conditii de maxima siguranta si este considerat un detinut extrem de periculos.

Ghenosu' ar fi creat in Irlanda cea mai puternica retea de trafic de persoane. Din convorbirile inregistrate in timp reiese ca pana si locotenentii lui plateau taxe de protectie ca sa actioneze in Dublin.

"Vrei sa stai in Irlanda, trebuie sa dai 2.000 euro pe luna", spune Ghenosu' intr-una dintre interceptari.

Ghenosu' a reusit sa detina suprematia in cartierele rau famate cu ajutorul unor suspusi fideli.

In luna mai, unul dintre ei a intrat in Tribunalul Targoviste cu un pistol cu sase cartuse de razboi ca sa lichideze un martor-cheie dispus sa il infunde pe seful.

In ciuda evidentelor, pana acum autoritatile nu au putut sa-i probeze infractiunea de instigare la omor. Si victimelor si celor din anturajul lui Ghenosu' le este teama sa intre in birourile procurorilor.


VIDEO PROTVPLUS.RO