George Copos, judecat in Dosarul Loteria. Avocatii au sesizat Curtea Constitutionala, din cauza codului de procedura penala
George Copos le-a cerut joi magistratilor de la Tribunalul Bucuresti sa il judece mai repede in dosarul Loteria in care a fost condamnat de prima instanta la 4 ani cu executare.
Fostul patron al Rapidului spune ca pierde afaceri de zeci de milioane de euro din cauza amanarii procesului.
George Copos este infrigurat de gandul ca ar putea ajunge la inchisoare, acolo unde se afla si prietenul sau Gigi Becali.
Lui Copos i se reproseaza ca, in urma cu 10 ani, ar fi pus la cale o afacere paguboasa pentru bugetul de stat.
Mai exact, Copos i-a vandut loteriei 40 de spatii comerciale. Afacerea s-ar fi facut insa prin intermediul unor persoane interpuse, cu scopul de a diminua obligatiile fiscale catre stat. De aici si prejudiciul de 1 milion de euro.
In luna ianuarie a anului 2013, George Copos a fost condamnat la 4 ani de inchisoare in acest dosar. George Copos isi pune nadejde ca avocatii sai, doi ilustrii profesori universitari, vor reusi sa ii dovedeasca nevinovatia in acest caz.
Curtea constitutionala, sesizata la sugestia avocatilor lui Copos
Din cauza noului cod de procedura, George Copos risca sa ajunga dupa gratii imediat dupa judecarea apelului de la Tribunal
Doi judecatori de la Tribunalul Bucuresti au admis, joi, cererea avocatilor lui George Copos de sesizare a Curtii Constitutionale (CC) privind mai multe articole din noul Cod de procedura penala si din Legea 255 de aplicare a acestuia, dar procesul nu se suspenda, ci are termen in luna martie.
La termenul de joi al apelurilor din dosarul Loteria I, in care George Copos a fost condamnat la inchisoare cu executare, avocatii acestuia au aratat ca fostul patron al Rapidului, George Copos, si-ar fi dorit ca judecata in dosar sa se finalizeze la acest termen.
Avocatii lui Copos au aratat ca toate articolele aflate in dezacord cu articolele din Constitutie incalca de fapt trei principii universale ale dreptului, respectiv pe cel al prezumtiei de nevinovatie, pe cel al legalitatii incriminarii si previzibilitatii legii penale si pe cel al securitatii juridice.
Ei au explicat, pe scurt, ca, prin eliminarea in timpul judecarii cazului a unui grad de jurisdictie, i s-a restrans lui Copos dreptul fundamental de a exercita inca o cale de atac prevazut de legea veche.