Gabriela Firea: Calea Victoriei va deveni pietonala in weekend, in preajma sarbatorilor de Paste


Ultimul update: Sambata 11 Martie 2017 07:15
Data publicarii: Miercuri 08 Martie 2017 14:06
Categorie: Stiri actuale
Calea Victoriei

Calea Victoriei va deveni cale pietonala la sfarsitul sapamanii, in preajma sarbatorilor de Paste, a anuntat primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Ea a precizat ca incepe actiunea de curatenie, pentru ca in prezent „orasul pare ca este bombardat, parasit”, iar centrul arata „deplorabil”, cu foarte multe cladiri cu fatade murdare, magazine cu vitrine nespalate si multe afise lipite pe peretii cladilor.

"Ne pregatim pentru ca in preajma sarbatorilor pascale, Calea Victoriei sa devina cale pietonala. Ea va fi un exemplu de curatenie, de civilizatie, toate vitrinele trebuie sa fie bine curatate, infrumusetate si sa arate asa cum ne place. Vor avea loc si vor fi amenajate scene pentru spectacole, doar la sfarsitul saptamanii, ma refer de vineri seara pana duminica seara, pentru a nu perturba traficul rutier in timpul saptamanii”, a declarat Gabriela Firea, citata de News.ro.

Primarul Capitalei a precizat ca au existat solicitari din parte bucurestenilor pentru o cale pietonala si a considerat ca cea mai potrivita este Calea Victoriei, dar nu cum arata in prezent, pentru ca nu este ingrijita si sunt foarte multe spatii comerciale abandonate. Legat de acest lucru, edilul a spus ca se gandeste sa fie impuse niste reguli proprietarilor care detin spatii comerciale in zona centrala a Capitalei, ca acestia sa nu aiba voie sa le tina neinchiriate, iar daca nu sunt inchiriate, sa amenajeze vitrinele.

"Daca mergeti acum pe Calea Victoriei, pe bulevardul Magheru sau in Centrul Vechi, orasul pare ca este bombardat, ca este parasit. Ceea ce nu este asa. Dar realitatea din teren este crunta. Ni s-a spus ca nu s-au mai inchiriat foarte multe spatii, pentru ca pretul este foarte ridicat. Dar cei care au astfel de spatii in zona centrala, au si responsabilitati civice fata de Bucuresti. Daca tot nu le inchiriaza si tin la tariful ridicat, macar sa amenajeze”, a spus primarul Capitalei.

Firea a adaugat ca, in ceea ce priveste Centrul Vechi, au fost luate mai multe masuri de igienizare, inclusiv la solicitarile proprietarilor de terase din zona. Astfel, vor fi amenajate mai multe tomberoane si vor fi suplimentate echipajele de politie.

Primarul a mai spus ca vor fi luate masuri ca inclusiv cei care locuiesc in apartamentele de deasupra teraselor sa pastreze curatenia.

"In imobilele de deasupra teraselor, se vor lua toate masurile pentru ca acele familii care locuiesc acolo sa pastreze curatenia orasului si sa nu mai fie situatii ca in primavara si vara trecuta, in care turisti sau chiar bucuresteni se aflau in zona pentru a se relaxa, iar deasupra se aruncau gunoaie pe balcon, mirosea foarte urat, ca sa nu mai spun ca apareau rozatoare”, a adaugat Firea.

Primarul Capitalei a insistat asupra faptului ca centrul orasului arata „deplorabil” si ca sunt foarte multe cladiri cu fatade murdare, magazine cu vitrine nespalate si multe afise lipite pe peretii cladilor.

"Am demarat deja in forta actiunea de curatenie si infrumusetare pe Calea Victoriei si bulevardul Magheru si, de asemenea, a Centrului Vechi. Aceste zone arata deplorabil. Am inceput sa luam masuri, sa contactam proprietarii cladirilor pentru a-i instiinta ca au si ei obligatii legale, pentru a nu permite ca aceste cladiri din zona centrala a Capitalei sa fie murdare, sa aiba fatadele neingrijite, sa permita anumite desene cu anumite caractere, care nu au ce cauta intr-un oras civilizat. De asemenea, sunt foarte multe vitrine nespalate, neingrijite de mult timp, locuri abandonate, afise peste afise. Zona centrala a orasului arata foarte murdar si foarte urat”, a mai spus primarul.

 

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO