Iulian Herțanu, cumnatul premierului Victor Ponta, asteapta sa afle daca va fi arestat. DNA il acuza de evaziune fiscala

×
Codul embed a fost copiat

Cumnatul lui Victor Ponta, Iulian Herțanu, afla miercuri seara daca va fi arestat. El a fost prezentat judecatorilor Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Procurorii il vor arestat pentru ca il acuza de evaziune fiscala, constituirea unui grup infractional organizat si schimbarea ilegala a destinatiei fondurilor europene.

Cumnatul premierului Victor Ponta, omul de afaceri Iulian Herţanu, a fost retinut in noaptea de marti spre miercuri de procurorii anticoruptie, dupa mai bine de 17 ore de audireri.

Marti dimineata, 17 februarie 2015, el a fost adus in birourile procurorilor, sa dea explicatii intr-un nou dosar de coruptie cu nume marcante din clasa politica romaneasca. Alaturi de el, deputatii PSD Sebastian Ghita si Vlad Cosma, dar si tatal celui din urma, presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, sunt urmariti penal pentru o frauda cu bani europeni.

Omul de afaceri Iulian Hertanu este banuit de deturnare de fonduri si evaziune fiscala, iar cei 3 demnitari sunt suspectati de sprijinirea unui grup infractional organizat. Politicienii sunt cercetati sub control judiciar.

Citește și
Ancheta DNA firma
FILMUL anchetei DNA privind firma cumnatului lui Victor Ponta. Sebastian Ghita, sub control judiciar, un consilier retinut
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

Premierul Victor Ponta are toate motivele din lume sa fie ingrijorat. Dupa cateva ore bune petrecute pe holurile Parchetului si alte cateva ore petrecute in fata anchetatorului, cumnatul sau nu s-a dovedit catusi de putin convingator si nu a spulberat deloc suspiciunile ce planeaza asupra sa. Asa ca procurorii anticoruptie au emis pe numele lui Iulian Hertanu o ordonanta de retinere pentru 24 de ore.

Citeste si: FILMUL anchetei DNA privind firma cumnatului lui Victor Ponta. Sebastian Ghita, sub control judiciar, un consilier retinut

Iulian Hertanu, cumnatul premierului Romaniei, are o firma, infiintata de mama lui Victor Ponta. GROSSMAN ENGINEERING GROUP s-a asociat cu EURO CONSTRUCT TRADING 98, aflata in proprietatea lui Dan Besciu, cercetat deja intr-un alt dosar, si cu HIDRO PRAHOVA S.A. societate infiintata de consiliul Judetean Prahova. Impreuna, au obtinut finantare de la Uniunea Europeana ca sa extinda reteaua de canalizare din localitatea Comarnic.

Numai ca, spun anchetatorii, banii au fost folositi in interes personal de cei implicati, iar proiectul - demarat in 2012 - nu a fost finalizat nici pana astazi. Oamenii din Comarnic au protestat in repetate randuri, suparati ca strazile lor sunt pline de noroi si nu au canalizare. Marti, procurorii i-au chemat pe toti cei implicati ca sa ii intrebe cum au cheltuit banii europeni.

Imediat ce a rabufnit scandalul, Victor Ponta a comentat pe pagina sa de Twitter: "Nu cunosc si oricum ar fi gresit sa comentez eu cercetarile derulate de procurori fata de cumnatul meu. Legea trebuie sa fie egala pentru toti."

In urma perchezitiilor de marti, procurorii au reusit sa puna mana pe mai multe documente financiar contabile, pe care le vor analiza in urmatoarele zile si-si vor da seama cat de valoroase sunt, pentru ca in acesta poveste vorbesc de ramificatii extrem de complicate. Autoritatile au facut perchezitii la sediul firmei omului de afaceri Iulian Hertanu, dar si la celelalte persoane implicate, printre care presedintele consiliului judetean Prahova, Mircea Cosma.

Mircea Cosma: "Nu stiu nimic, nu m-am ocupat eu de ele. Cand s-a facut acea licitatie eu eram in spital si am stat acolo 3 luni. Nu stiu cum s-a facut, cine a castigat-o, nimic". In dosar apare si fiul acestuia, Vlad Cosma, deputat de Prahova: "Nu am voie sa fac nicio declaratie". A urmat deputatul Sebastian Ghita: "Nu i-am ajutat, nu ii cunosc si nu imi dau seama cum i-am ajutat si sprijinit".

Mircea si Vlad Cosma sunt acuzati de sprijinirea unui grup infractional organizat. Cei doi nu sunt la primul dosar penal. In aprilie anul trecut, ambii au fost trimisi in judecata: fiul, Vlad, pentru trafic de influenta, iar tatal sau, Mircea, pentru luare de mita. Ar fi primit cateva milioane de lei, ca sa ajute anumite firme private sa castige contracte pe bani publici. In acelasi dosar, a fost retinut si fostul consilier judetean Mihai Coman - angajat la una dintre firmele infiintate de Consiliului Judetean Prahova, implicate in scandal.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
Sebastian Ghita, la DNA Ploiesti:
Sebastian Ghita, la DNA Ploiesti: "Am venit cu mandat, am primit citatie. Nu cunosc mai multe detalii"

Deputatul Sebastian Ghita a fost adus cu mandat, marti, la DNA Ploiesti. El este suspect in dosarul in care este vizat Iulian Hertanu, cumnatul premierului Ponta.

FILMUL anchetei DNA privind firma cumnatului lui Victor Ponta. Sebastian Ghita, sub control judiciar, un consilier retinut
FILMUL anchetei DNA privind firma cumnatului lui Victor Ponta. Sebastian Ghita, sub control judiciar, un consilier retinut

Un nou dosar de coruptie cu nume marcante scutura clasa politica romaneasca. Sebastian Ghita a fost plasat sub control judiciar, in timp ce fostul consilier judetean Mihai Cosma si omul de afaceri Vladimir Ciorba au fost retinuti.

Ponta il ataca pe Basescu, dupa aparitia acestuia la TV:
Ponta il ataca pe Basescu, dupa aparitia acestuia la TV: "Locul meritat ar fi langa Udrea"

Premierul Victor Ponta a reactionat la declaratiile de luni seara ale fostului presedinte Traian Basescu, criticandu-l dur pe fostul sef al statului, pe o retea de socializare.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.