Comisia juridica a Camerei va discuta miercuri cererea DNA de arestare preventiva a Elenei Udrea in dosarul "Gala Bute"

Ultima actualizare: 20-02-2015 07:10
Elena Udrea

Comisia juridica a Camerei Deputatilor va discuta, miercuri, cererea DNA de arestare preventiva a Elenei Udrea pentru noi acuzatii in dosarul "Gala Bute", avocatul acesteia venind, marti, la comisie sa studieze dosarele.

Avocatul Marius Striblea a declarat la final ca probele lipsesc cu desavarsire si ca o sa vina si miercuri pentru a studia dosarele. "O sa venim si maine (miercuri - n.r.), timpul nu a fost suficient, din pacate la 16,30 programul s-a incheiat, vom reveni si maine si vom completa studiul dosarului. Pe de alta parte, strategia pentru maine va fi facuta exclusiv pe decizia de astazi a Instantei supreme", a aratat Striblea.

Intrebat daca va veni Elena Udrea la Parlament, el a spus ca este dreptul ei sa vina si la Comisie si la plen si spera ca miercuri aceasta sa vina in calitate de cetatean liber.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a ramas in pronuntare marti in procesul in care deputatul Elena Udrea contesta arestarea sa preventiva in dosarul "Microsoft".

Biroul Permanent al Camerei a trimis, luni, la Comisia juridica noile cereri ale DNA privind incuviintarea urmaririi penale si arestarii preventive a Elenei Udrea pentru savarsirea de noi infractiuni in dosarul "Gala Bute". Comisia are la dispozitie trei zile pentru raport, iar plenul inca 5 zile pentru a se pronunta.

Presedintele Camerei, Valeriu Zgonea, a declarat, luni, referitor la noua cerere a DNA de arestare preventiva, ca Elena Udrea, fiind inca deputat, nu poate intra cu catuse in plenul Camerei si nici in comisie, aratand ca este o situatie delicata si va solicita ministrului Justitiei o solutie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO