Denunt in dosarul lui Gabriel Oprea: fostul vicepremier ar fi cerut sa fie DISTRUSE documentele care il compromiteau

Dată publicare: 12-05-2016 17:17
Dată actualizare: 15-05-2016 02:18


Gabriel Oprea, senator UNPR, sustine o declaratie la finalul audierii sale de catre Comisia juridica a Senatului

Acuzatii grave in dosarul fostului vicepremier Gabriel Oprea, trimis in judecata miercuri de procurorii anticoruptie.

Potrivit denuntului facut de un martor citat de Digi 24, Gabriel Oprea i-ar fi cerut fostului sef al Departamentului de Informatii si Protectie Interna (DIPI), chestorul Gheorghe Nicolae, sa distruga anumite probe care ar fi demonstrat ca banii destinati actiunilor anticoruptie au fost cheltuiti in cu totul alte scopuri – pentru masini de lux si un jacuzzi.

Denuntatorul afirma ca anul trecut, dupa caderea guvernului din care facea parte Oprea, Gheorghe Nicolae, seful DIPI cu rang de secretar de stat, i-a cerut urgent sa gaseasca o solutie pentru distrugerea documentelor respective. Martorul spune ca i-a raspuns lui Gheorghe ca e nevoie de o procedura pentru distrugerea documentelor. Ca urmare, a fost convocata o comisie, dar aceasta nu a fost de acord cu actiunea. Gheorghe a dispus insa chiar si in aceste conditii distrugerea documentelor.

Procurorii DNA sustin ca astfel au fost distruse documente justificative care ar fi atestat cheltuielile nejustificate din bugetul DIPI, inclusiv cele pentru cumpararea masinii de lux folosita de fostul vicepremier Gabriel Oprea.

Miercuri, DNA a dispus trimiterea in judecata a lui Oprea, Nicolae si a trei sefi din politie in acest dosar in care se vorbeste despre un prejudiciu de 410.000 lei. Dosarul a fost trimis la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO