Fostul comisar Marius Maghiari, arestat pentru camătă, după ce a lăsat datornicii fără locuințe
Un fost șef din Brigada Rutieră a Capitalei a fost arestat pentru 30 de zile de procurorii Parchetului Sectorului 1, acuzat că ar fi fost implicat în afaceri de cămătărie, în urma cărora au rămas oameni fără case.
Comisarul Marius Maghiari era deja sub supraveghere judiciară după alte două condamnări.
Ancheta a fost desfășurată de ofițerii Serviciului de Investigații Criminale din Sectorul 1, care au ajuns și la Marius Maghiari, un fost controversat ofițer al brigăzii rutiere a Capitalei.
Procuror Simona Anghel, Parchetul Sectorului 1: „Inculpații au fost reținuți pentru comiterea infracțiunii de camătă, reținându-se în sarcina acestora ca au împrumutat sume de bani cu dobândă, nefiind autorizați în acest sens. Darea de bani cu dobândă constituie infracțiune indiferent dacă împrumuturile se realizează sub forma unui contract de împrumut, ori sub forma unor acte juridice simulate. Nu prezintă nicio relevanță cuantumul dobânzii practicate, în fapt dobânda reprezentând produsul infracțunii”.
Maghiari are la activ două condamnări, pe de o parte un rușinos episod în care a fost acuzat, judecat și condamnat pentru că a mușamalizat un accident rutier pe care l-a provocat el însuși, a dus atunci victima la spital, o femeie pe care o accidentase pe trecerea de pietoni, însă nu a recunoscut că a fost vorba de un accident de circulație, inventând tot felul de situații, cum ar fi accidentul casnic.
Marius Maghiari a fost condamnat și pentru acuzații de lovire și ultraj, iar în urmă cu doi ani s-a ales cu o condamnare definitivă, rezultat al unei contopiri, așa că a fost pedepsit cu trei ani de
închisoare cu suspendare sub supraveghere, vreme de patru ani.
Maghiari a ajuns în arestul Poliției, după ce miercuri seară, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au emis pe numele acestuia o ordonanță de reținere pentru 24 de ore pentru două capete de acuzație, cămătărie și influențarea declarațiilor, fiind suspectat că a dat bani cu camătă la adăpostul unor contracte de promisiune de vânzare-cumpărare. În momentul în care cei împrumutați nu mai făceau față dobânzilor uriașe, le-ar fi luat locuințele, spun procurorii, prin executări silite.
Marius Maghiari, verificat și la avere
Marius Maghiari va ajunge joi după-amiază în fața unui judecător de drepturi și libertăți, cu propunere de arestare preventivă
Numele lui Marius Maghiari a apărut și într-o investigație ANI, acum doi ani, inspectorii susținând că fostul polițist nu poate justifica 100.000 de euro, dar procedura este în continuare la Curtea de Apel București. Aici, Comisia Specială de Verificare a Averilor trebuie să stabilească dacă bănuielile inspectorilor ANI sunt sau nu întemeiate, iar dacă se confirmă, Marius maghiari să ajungă în fața unui complet de Contencios Administrativ, pentru ca acesta să decidă dacă banii să fie sau nu confiscați.