Fosta contabila sefa de la Spitalul "Victor Babes", trimisa in judecata pentru delapidare si fals

Ultima actualizare: 21-02-2013 07:00
spital dr. victor babes

Fosta contabila sefa de la Spitalul "Victor Babes" din Capitala Anisoara Barbulescu a fost trimisa in judecata in dosarul in care este acuzata de peste 400 de fapte de delapidare, fals in inscrisuri oficiale si uz de fals.

Procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalistica din Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie au trimis-o in judecata, in stare de arest preventiv, pe Anisoara Barbulescu, fosta contabila la Spitalul "Victor Babes", pentru 103 fapte de delapidare cu consecinte deosebit de grave, 153 de fapte de fals material in inscrisuri oficiale si 153 de fapte de uz de fals, se arata intr-un comunicat de presa de luni al Ministerului Public.

Dosarul va fi judecat de magistratii Judecatoriei Sectorului 3.

Procurorii arata in rechizitoriul trimis instantei ca Anisoara Barbulescu, in calitate de contabil sef in cadrul Biroului Financiar Contabil al Spitalului "Victor Babes" in perioada ianuarie-septembrie 2012, a intocmit si folosit acte false pentru a-si insusi, in mod repetat, din veniturile unitatii sanitare suma de 669.000 de lei.

Astfel, Anisoara Barbulescu nu ar fi depus integral sumele de bani care i-au fost predate de casier, impreuna cu foile de varsamant aferente, spre a fi depuse la trezorerie in contul spitalului si ar fi ridicat sume de bani din contul institutiei, in baza unor file CEC, depunand ulterior fie sume mai mici, fie nedepunand suma ridicata.

"Inculpata si-a insusit sumele de bani sus indicate prin falsificarea unui numar de 153 de inscrisuri oficiale, pe care ulterior le-a folosit", noteza procurorii in documentul citat.

Prin rezolutia din 26 octombrie 2012 a prim-adjunctului procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie s-a dispus preluarea cauzei de catre procurorii Sectiei de urmarire penala si criminalsitica, avand in vedere complexitatea cauzei, a precizat sursa citata.

Anisoara Barbulescu a fost arestata preventiv in 22 ianuarie, in urma unei decizii a Judecatoriei Sectorului 3. Doua zile mai tarziu, Tribunalul Bucuresti a respins recursul Anisoarei Barbulescu, aceasta ramanand incarcerata.

Contabila Spitalului "Victor Babes", Anisoara Barbulescu, a realizat la un moment dat ca este cercetata si atunci a distrus probe, respectiv a rupt mai multe documente ce-i dovedeau faptele si le-a inlocuit cu altele, pentru a ascunde faptele, au aratat procurorii in referatul cu propunerea arestarii preventive a Anisoarei Barbulescu.

"Dupa ce si-a dat seama ca se fac verificari, inculpata, astfel cum rezulta atat din declaratia sa, cat si din declaratiile martorilor, a incercat sa ascunda faptele savarsite - a inlocuit foile de varsamant falsificate cu cele reale, pe cele falsificate distrugandu-le", potrivit procurorilor.

Anisoara Barbulescu si-a recunoscut faptele in fata anchetatorilor si a restituit peste 26.000 de lei din banii luati de la locul de munca, insa si-a instrainat toate bunurile imobile pe care le detinea, respectiv doua terenuri si doua apartamente proprietatile, pentru a ingreuna recuperarea intregului prejudiciu, au mai aratat procurorii.

Spitalul "Victor Babes" din Capitala a descoperit in august 2012 ca Anisoara Barbulescu a falsificat documente contabile pentru a putea lua bani din contul unitatii si a stabilit, in urma unui audit extern la Biroul contabilitate, ca prejudiciul este de 672.000 de lei.

Purtatorul de cuvant al Spitalului Clinic de Boli Infectioase si Tropicale "Victor Babes", dr. Simin Aysel Florescu, declara ca Anisoara Barbulescu a fost angajata unitatii sanitare in perioada 1999 - 2012, in functia de contabil. In luna august 2012, in urma unor controale interne, reprezentantii Spitalului "Victor Babes" au constatat ca Anisoara Barbulescu, "in exercitarea atributiilor de serviciu, a sustras in mod repetat si in interes propriu sume de bani din contul de disponibilitati ale spitalului, prin falsificarea documentelor contabile.

"Dupa descoperirea acestui fapt, contabilei Barbulescu Anisoara i s-a desfacut contractul de munca", preciza purtatorul de cuvant al Spitalului "Victor Babes".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO