Fost șef al Armatei SUA în Europa, întrebat cât de mare e riscul ca Rusia să atace o țară NATO: Ar garanta distrugerea lor
Fostul șef al armatei SUA în Europa, generalul-locotenent (ret.) Ben Hodges, este de părere că războiul din Ucraina s-ar putea termina în vara anului 2023, după ce Crimeea va fi eliberată de ruși în această iarnă.
Militarul american de carieră a afirmat într-un interviu acordat Știrile Pro TV că următoarea perioadă, de iarnă, va fi cea mai grea pentru combatanții din Ucraina, însă soldații lui Zelenski ar putea începe efectiv ”eliberarea Crimeei” până în februarie.
În această operațiune militară, care va dura câteva luni și care ar putea aduce sfârșitul conflictului armat, militarii ucraineni vor folosi dronele cu rază lungă de acțiune, care și-au dovedit deja eficiența - mai crede generalul american.
Alegeri 2024
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
Pe de altă parte, întrebat cât de mare este riscul ca Rusia să atace o țară care este membru NATO, fostul șef al Armatei SUA în Europa a declarat că nici măcar nu își poate imagina că Rusia ar face așa ceva.
În opinia sa, dacă forțele aeriene ale NATO sau forțele navale ale NATO s-ar implica, asta ar ”garanta” nu doar victoria Ucrainei, dar și distrugerea unei ”mari părți” din armata Rusiei.
”Nici nu îmi pot imagina că ar face asta. Adică, asta ar garanta nu doar înfrângerea în Ucraina, însă și distrugerea a mare parte din armata lor. Adică, am văzut cât de slab este antrenată mare parte din armata lor. Marina nici măcar nu se află în luptă, cu excepția lansării de rachete Iskander.
Ucraina nici măcar nu avea o marină, iar rușii nu au reușit să obțină superioritatea aeriană, deși aveau avantaje uriașe. Și vă imaginați ce s-ar întâmpla dacă forțele aeriene ale NATO sau forțele navale ale NATO s-ar implica. Și, bineînțeles, forțele terestre. Diferența de calitate ar fi atât de mare, și cred că rușii nu ar putea face nimic în privința asta” - a mai declarat pentru Știrile Pro TV generalul-locotenent (ret.) Ben Hodges, care a condus o brigadă de soldați americani în Operațiunea Iraq-Freedom, dar a fost și șef al Centrului american de Comandă Sud din Afganistan.