Fonciirea vine după contribuabili. Localitatea unde impozitele se pot plăti la cârciumă
Barul din sat, şcoala şi curtea câte unui gospodar ţin loc de casierie într-o comună din Gorj.
Angajatul primăriei îşi mută biroul în funcţie de nevoile oamenilor, care sunt încântaţi că îşi pot plăti impozitele şi taxele fără să bată un drum prea lung până la ghişeu.
Nu puţini sunt oamenii din comuna Dănești care nu mai merg la primărie pentru a-şi achita impozitele şi taxele. Cum mulţi sunt în vârstă, ca să îi scutească de un drum lung pe jos, autorităţile au hotărât să îl trimită pe casier acasă la câte un sătean, la cârciumă sau la şcoală. Iar localnicii ştiu programul şi scapă de datorii mult mai uşor.
„La vecini, e mai bine că plătim acasă decât la primărie, că e departe" spune o localnică.
„Sunt mulţumită, decât să stai prin staţii şi să faci cu mâna, cu pandemia care e, nu te ia nimeni."
„Distanta, bineînţeles, sunt 8-9 kilometri până acolo" arată alți localnici.
Unii se bucură că beneficiază de reducerea de 10% valabilă până la sfârşitul lui martie, în timp ce alţii scot din buzunar cât au şi lasă restul pentru următoarele luni.
Responsabilii nu au uitat de măsurile de siguranţă sanitară, impuse de pandemie.
Constantin Surdu, localnic: „Ne-am luat măsuri, avem şi soluţie de dezinfectat, nu e nicio problemă, oameni mulţi nu sunt ca să fie aglomerat."
Dumitru Paliță, casierul primăriei: „Iarna nu poţi să baţi din poartă în poartă şi am zis hai să stabilim o zi pe lună, vine omul, ştie, care vrea, care nu, vine la primărie, pentru mine e ceva obişnuit."
Cât despre varianta plății pe internet...
Mădălin Paliță, primarul comunei Dănești: „Vom face ghişeul.ro aşa cum suntem obligaţi şi de lege."
Săptămâna viitoare, într-un alt sat din comună, localnicii sunt aşteptaţi la şcoală pentru a-şi plăti impozitul, iar la începutul lunii viitoare, casieria se va muta într-un bar.