Operatiunea "Broasca Testoasa". Doua femei, retinute in Gara de Nord, pentru contrabanda cu animale

Ultima actualizare: 15-09-2012 22:02

Sapte broscute testoase infometate si speriate au ajuns in custodia politistilor, dupa o actiune neobisnuita, organizata alaturi de comisarii Garzii de Mediu.

Doua femei au incercat sa vanda testoasele unui agent sub acoperire. Dar au fost retinute imediat ce au incheiat tranzactia in Gara de Nord. Broscutele fac parte dintr-o specie foarte rara si sunt protejate de lege.

Suspectele erau monitorizate din politisti. Au ajuns in Capitala cu un accelerat de la Timisoara. Flagrantul a avut loc in toaleta publica a Garii de Nord, dupa ce broscutele au fost vandute cu 100 de lei fiecare.

Politistii sunt ferm convinsi ca au de-a face cu o adevarata retea de contrabandisti. Cele doua femei, o casnica si o eleva, au marturisit la audieri ca nu este primul transport de acest gen facut in Capitala.

La gradina zoologica din Baneasa au ajuns si cele sapte exemplare confiscate sambata dimineata. Peste cateva zile, medicii veterinari vor decide cand le vor trimite inapoi in Parcul Natural Portile de Fier, de unde au fost furate.

Intre timp, cele doua contrabandiste au fost eliberate si vor fi cercetate pentru fapta lor. Daca vor fi gasit vinovate, pot ajunge dupa gratii sau pot si sanctionate cu amenzi de pana la 60.000 de lei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO