Firme din Capitală înșelate de falși inspectori de la Protecţia Consumatorului

Ultimul update: Luni 14 August 2017 16:19
Data publicarii: Joi 10 August 2017 10:32
Categorie: Actualitate

Şase persoane suspectate de mai multe fapte de înşelăciune, furt şi uzurpare de calităţi oficiale, au fost reţinute de Poliţia Capitalei.

Suspecţii, care pretindeau că sunt inspectori de la Protecţia Consumatorului, ar fi mers la sediile mai multor firme şi, sub pretextul că fac controale, solicitau diverse sume de bani sau chiar sustrăgeau bunuri, profitând de neatenţia angajaţilor.

Potrivit Poliţiei Capitalei, cele şase persoane - trei bărbaţi şi trei femei - cu vârste cuprinse între 33 şi 51 de ani utilizau legitimaţii ale unei asociaţii (în prezent desfiinţată) cu o denumire foarte apropiată de cea a unei autorităţi şi pretindeau că sunt inspectori de la Protecţia Consumatorului şi că fac controale privind modul în care societatea respectivă respectă drepturile consumatorilor.

Miercuri, doi dintre bărbaţi au fost prinşi imediat după ce au intrat în sediul unei firme din sectorul 2, unde, declarând că sunt inspectori în domeniul protecţiei consumatorului, au solicitat şi primit o sumă de bani. Bărbaţii au fost imobilizaţi în trafic chiar în momentul în care încercau să părăsească zona, fiind duşi la audieri.

Ulterior, cu sprijinul mai multor poliţişti din cadrul Secţiilor 14,15,16 şi 26, au fost puse în aplicare mandate de percheziţie domiciliară, precum şi mandate de aducere pe numele celorlalte persoane suspectate în acest caz. În urma percheziţiilor au fost ridicate şase legitimaţii inscripţionate cu numele suspecţilor.

Astfel, poliţiştii au stabilit că în 31 martie trei persoane din grup, doi bărbaţi şi o femeie, ar fi mers la o societate comercială din sectorul 4, unde după ce au prezentat legitimaţiile şi ar fi declinat calitatea oficială de inspector au solicitat, sub pretextul neînregistrării unor nereguli, o sumă de bani. Profitând de neatenţia vânzătorilor, după primirea banilor ar fi sustras şi trei perechi de încălţăminte sport. După aproximativ două luni, în 12 iunie, două dintre femei, prin utilizarea aceleiaşi metode, au solicitat unui bărbat, administrator al unei societăţi comerciale din sectorul 2, o sumă de bani, însă acesta le-a refuzat. La finele lunii iulie, un bărbat şi o femeie din acest grup s-ar fi prezentat ca inspectori la sediul unei firme din sectorul 1, unde, sub acelaşi pretext al neconsemnării presupuselor nereguli observate, au solicitat şi primit bani. Poliţiştii au mai stabilit că în 3 august aceleaşi două persoane au mers în trei zone din sectoarele 2, 3 şi 4, unde ar fi indus în eroare mai multe persoane, sub aceeaşi motivaţie, de fiecare dată victimele oferind sumele de bani cerute.

Cele şase persoane au fost reţinute sub acuzaţiile de înşelăciune, furt şi uzurpare de calităţi oficiale şi urmează să fie duse în instanţă pentru emiterea unor mandate de arestare. Prejudiciul total înregistrat în acest dosar se ridică la aproximativ 7.000 de lei.

 

Polițiștii britanici l-au plătit cu 10.000 de lire sterline pe un pedofil
Polițiștii britanici l-au plătit cu 10.000 de lire sterline pe un pedofil
VIDEO PROTVPLUS.RO
pisica salvată
Pisoi căzut într-un puț adânc de 6 metri, salvat de pompieri
Moineștiul, îngropat de gunoi de 2 luni după ce a adunat datorii de 800.000 de €
S-a grăbit să prindă un TAXI, dar a fost lovită în plin de un șofer în Târgovişte
Mii de oameni au manifestat în țară pentru susținerea Laurei Kovesi. ”Le este frică de ea”
Taxi spulberat de tren, la Orșova. Unul din pasageri a murit
Ce spune ministrul Apărării despre desființarea scutului de la Deveselu
Regele Carol al II-lea şi Voievodul Mihai în trăsură
Osemintele Regelui Carol al II-lea, aşezate în noua Necropolă Regală de la Curtea de Argeş
Prima declaraţie făcută de medicul care a parafat desfăşurarea unui studiu bizar în Ilfov
Hoțul care a furat labradorul s-a văzut la ProTV și a sunat stăpânul: ”Alo, eu sunt ăla”
Sute de persoane la manifestaţia din Piaţa Victoriei pentru susţinerea Laurei Kovesi
Facebook și Google se unesc împotriva mesajelor anti-vaccin. Măsurile anunțate
A căzut cu maşina de pe un pasaj, a picat pe roți și a ieșit singur din autoturism