Godină, conflict deschis cu șefii Academiei de Poliție. Mesajul pentru rector

Ultimul update: Luni 14 August 2017 16:19
Data publicarii: Joi 10 August 2017 09:51
Categorie: Actualitate

Poliţistul braşovean Marian Godină continuă să sesizeze pe Facebook nereguli grave în organizarea examenului de admitere la Academia de Poliţie.

Marian Godină a susţinut marţi, 8 august, examenul pentru admiterea la cursurile cu frecvenţă redusă ale Academiei de Poliţie. A obţinut nota 7,50 şi spune că a constatat mai multe greşeli în desfăşurarea examenului.

Academia de Poliţie a anunţat că a modificat baremul de corectare la întrebări de la proba de Istorie, în urma sesizărilor primite de la candidaţi care au reclamat că în barem era trecută ca fiind corectă o variantă greşită, însă poliţistul Marian Godină spune că mai există şi alte grile de corectare cu răspunsuri eronate.

După ce reprezentanții Academiei au oferit explicații în cadrul unei conferințe de presă, polițistul Marian Godină a postat un nou mesaj pe Facebook, adresat rectorului Academiei de Poliție.

”Într-o conferinţă de presă de azi, pe care reprezentanţii Academiei au anunţat-o din nou în mod eronat, cu data de 9 iulie în loc de august, în care trebuiau să explice de ce s-au greşit grilele de corectare, domnul rector a ţinut să precizeze, făcând referire la mine, că sunt victima propriei neputinţe. Nu ştiu de unde a înţeles domnul rector, absolvent al Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, că eu am zis vreodată că nu am intrat la Academie din cauza lor. Sunt perfect de acord că am fost neputincios şi îmi asum asta. Dar era vorba despre neputinţa lor de a organiza un examen corect şi clar şi cam despre asta trebuia să explice.

A explicat în schimb cât sunt ei de corecţi şi cum s-au autosesizat înaintea apariţiei publice a greşelii. Nici vorbă. Au fost de fapt sesizaţi pentru că a ieşit circ. Nici vorbă de a-şi cere scuze măcar pentru situaţia creată. A pasat vina pe profesori.

Domnule rector, anul trecut, când a fost aceeaşi situaţie, de ce nu v-aţi autosesizat la fel dacă sunteţi atât de corect? Vă zic eu: pentru că nu a izbucnit scandalul în presă, d-asta.

În caz că vreţi să vă amuzaţi, vă las un filmuleţ cu domnul comisar şef doctor, ajuns rector al Academiei, deşi nu are o zi lucrată ca poliţist operativ, dumnealui fiind profesor de sport la Academie.

Şi încă ceva: e tare frustrant pentru candidaţii care au fost respinşi pe motiv că nu au peste 1.70 m să vadă că tocmai institutia care i-a respins pentru acest motiv e condusă de cineva care abia ajungea azi la microfoane. Măcar scoateţi criteriul ăla că şi-aşa e total irelevant".

 

Scandal la Academia de Poliţie din cauza probei la istorie. Reacția lui Godină

Scandal la Academia de Poliţie din cauza probei la istorie. Reacția lui Godină

Klaus Iohannis la Cotroceni

Preşedinţia acuză că premierul a încălcat Constituţia prin decizia de mutare a ambasadei din Israel

Bombă din Al Doilea Război Mondial, detonată pe câmp, în Galați. Descoperirea a fost făcută de un sătean

Zeci de muncitori au împrăștiat substanțe împotriva țânțarilor, în Capitală

Moarte suspecta în Dâmboviţa. Un bărbat a fost găsit fără viaţă, în pădure

Un tren de călători și unul de marfă au fost la un pas de a se ciocni, în Arad

Un şofer de TIR vrea să trimită în șant un SUV. Imagini de coșmar filmate pe DN7

Andreea Petrut, imagine, jandarmerie, pliant, Sergiu Brega

Reacția Jandarmeriei, acuzată că a folosit abuziv poza unei tinere. Ce spun avocații

Tarife majorate pentru parcările publice în Capitală. Șofer: ”E o înșelătorie”

Parchetul General, despre modificarea codurilor penale: Unele duc la încălcarea dreptului la un proces echitabil

Pământul roditor din Insula Mare a Brăilei ar putea fi lucrat de firma unui emir arab

LOTO 6/49. Numerele extrase joi, 19 aprilie 2018

Iohannis: ”Asistăm la politici publice care ignoră principiile bunei guvernări”