Firma de catering şi grădiniţa din București unde mai mulţi copii au făcut toxiinfecţie alimentară, închise de autorităţi
Este anchetă în Capitală după ce 13 copii, cu vârste între 3 și 6 ani, și o educatoare de la o grădiniță privată din Sectorul 2 au ajuns la spital cu semne de toxiinfecție alimentară.
Este anchetă în Capitală după ce 13 copii, cu vârste între 3 și 6 ani, și o educatoare de la o grădiniță privată din Sectorul 2 au ajuns la spital cu semne de toxiinfecție alimentară.
Cinci dintre copii sunt în continuare internați la spitalul "Grigore Alexandrescu".
Cei mici au primit la masa de prânz, pe lângă alte alimente, și pastă de ton. La scurt timp după ce au mâncat, 13 dintre ei și o educatoare au început să se simtă rău.
Echipaje SMURD au fost trimise la fața locului, iar copiii au fost preluați și transportați la spital. Medicii au constatat că toți au simptomele unei toxiinfecții alimentare.
A fost sesizată poliția, care a început cercetările, dar și Autoritatea pentru Protecția Consumatorului, care a trimis echipe la grădiniță și la restaurantul care a livrat mâncarea, cu care unitatea școlară avea contract. La restaurant, inspectorii au găsit 45 de kilograme de carne și pește depozitate necorespunzător și impropriu pentru consum.
Nereguli grave descoperite și în grădiniță
Probleme au fost și la grădiniță, unde agenții au constatat că unitatea are sala de mese într-un spațiu neadecvat, că nu sunt frigidere pentru probe din alimente și nu exista nici autorizare de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență.
Polițiștii au închis și unitatea școlară, dar și restaurantul, au dat amenzi în valoare totală de 117.000 de lei și au deschis un dosar penal pentru comercializare de produse alterate.
Trebuie să mai spunem că starea copiilor este stabilă, însă 5 dintre ei rămân încă internați la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală.
Daniel Nițoiu