Firea acuză Guvernul de dezinformare: ”Sunt suficiente locuri la ATI, în București”

Ultima actualizare: 18-07-2020 11:39
gabriela firea
Agerpres

Primarul Gabriela Firea a afirmat, sâmbătă, că în spitalele din Capitală există suficiente paturi şi personal medical pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2.

Firea spune că din 45 de secţii ATI, câte există în Bucureşti, doar şase au fost alocate persoanelor cu această afecţiune, scrie Agerpres.

Ea a anunţat că, pe perioada pandemiei, va pune la dispoziţia Ministerului Sănătăţii, "care zilnic transmite că nu mai sunt paturi de ATI în spitalele din Bucureşti şi nici ventilatoare mecanice", 20 din cele 25 de ventilatoare mecanice mobile achiziţionate de municipalitate prin ASSMB.

"Subliniez încă o dată faptul că raportările Ministerului Sănătăţii se referă doar la numărul de paturi normale şi de ATI alocate în martie pentru tratarea infecţiei Covid 19 în spitalele de linia 1, 2 şi suport, adică 6 la număr (Victor Babeş, Matei Balş, Colentina, Marius Nasta, Carol Davila, Maternitatea Bucur) şi nu la toate paturile normale şi de ATI din spitalele bucureştene, în număr de 45!!", a scris edilul pe Facebook.

Firea acuză Guvernul de dezinformare

 

Aceasta susţine că Guvernul dezinformează atunci când spune că nu mai sunt locuri la ATI.

"Şi azi, sunt spitale de linia 1 şi 2 care deţin 600-700 de paturi normale şi 50-60 de paturi de ATI care au alocat pentru tratarea Covid 19 doar 200-300 de paturi normale şi câte 20 de paturi de ATI, pe motiv că nu au personal. Dar acestea există fizic. De ce nu se extind aceste secţii cu resursele existente? Şi de ce nu se preocupă imediat (însemnând acum) Ministerul Sănătăţii să transfere medici de ATI de la alte spitale din Bucureşti, pentru a putea răspunde prompt nevoilor pacienţilor? Sau le convine să anunţe la televizor ca au trimis un pacient la Ploieşti, pentru că nu mai erau paturi ATI libere în Bucureşti?!", a adăugat Firea.

În opinia sa, nu există interes, la nivelul autorităţilor naţionale, pentru organizarea judicioasă a resurselor umane şi medicale existente.

"Sunt şi suficiente paturi de spital, de toate categoriile, există şi personal medical foarte bine pregătit! Nu există, în schimb, interes pentru pacienţi, corectitudine în informarea românilor şi, mai ales, organizarea judicioasă a resurselor umane şi medicale existente! Se doreşte intenţionat să fie stare de panică în rândul populaţiei! Să fie haos generalizat! Să-i speriem pe români cu declaraţiile false la televizor, dar să ne facem şi de ras în întreaga Europa! Autorităţile noastre se prezintă în văzul lumii ca fiind neputincioase să lupte cu virusul, având toate instrumentele necesare la dispoziţie, pe banii românilor!", a mai spus Gabriela Firea.

Nu mai sunt locuri la ATI în București

 

În unitățile medicale din București nu mai este niciun loc liber la secțiile de terapie intensivă (ATI) pentru pacienții care au fost depistați pozitiv cu SARS COV 2.

Surse oficiale au declarat pentru Știrile Pro TV că pacienții sunt dirijați către alte unități cu locuri disponibile, iar solicitările sunt gestionate de către Centrul Național de Conducere și Coordonare a Intervenției (CNCCI).

Raed Arafat a confirmat situația vineri seară și a avertizat că situația va deveni și mai dificilă. Potrivit raportării interne pe care o primeşte, în ultimele 24 de ore s-au numărat 866 de cazuri noi.

“Pe lângă raportarea de la ora 13:00 noi mai avem una internă, la ora 18:00. Față de ieri la ora 18:00, astăzi au fost numărate 866 de cazuri noi. Deci, mâine (n.r. sâmbătă) la prânz ne așteptăm, dacă nu există ajustări, că vom depăși 866 de cazuri", a spus Raed Arafat, la Digi24.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO