Caz șocant. O pacientă cu Covid-19 a fost găsită strangulată în spital, chiar înainte de externare

Ultima actualizare: 18-07-2020 10:50
spital
Pro TV

O pacientă cu Covid-19 care se trata de 13 zile în Spitalului Sf. Arhanghel Mihail din Chișinău a fost găsită strangulată într-o baie, potrivit protv.md.

Potrivit sursei citate, medicii nu-și pot explica ce a determinat-o pe femeie să recurgă la un astfel de gest.

Femeia nu avea comorbidități, iar starea sănătății ei se îmbunătățise considerabil, fiind aproape de externare. Ea ar fi suferit, potrivit medicilor, o dereglare la nivelul sistemului nervos central, cauzată de o tromboză, care ar fi survenit din cauza infecției.

Veronica Țugulschi, șefa Unității de Primire Urgentă din cadrul spitalului a confirmat că starea generală a pacientei era bună.

"Din păcate, sindromul depresiv este caracteristic pentru pacienții testați pozitiv la COVID-19. Unii pacienți ne spun despre starea lor psihologică, iar doamna a fost un pacient, care, probabil, a ascuns starea sa lăuntrică negativă. Pe parcursul zilelor de internare în staționar, ea nu a prezentat stări depresive majore, care să ne alarmeze. Femeia avea rude, era sunată de acestea și nu avea conflicte cu pacientele din salon sau cu lucrătorii medicali. Pentru noi acest caz este o lovitură. Medicul curant plângea dimineața și spunea că s-a chinuit atâta timp să o salveze, iar când analizele erau bune, doamna a decis să facă procedeze la un așa pas. Timp de 15 ani de când lucrez, nu am mai văzut așa ceva”, a spus Veronica Țugulschi, potrivit Anticoruptie.md.

Medicul mai spune că a observat la unii pacienți care se tratează de noul virus dereglări al sistemului nervos central. Veronica Țugulschi presupune că pacienta a făcut o microtromboză în regiunile care răspund de comportament și a avut un sindrom halucinogen sau o stare depresivă profundă. Acest lucru ar fi fost cauza din care femeia și-a pus capăt zilelor, explică medicul.

„COVID-ul afectează structurile sistemului nervos central și pacienții sunt predispuși la stări depresive, alții fac și halucinații. Noi așa suspectăm. Dumneaei real nu avea nici un motiv, din punc de vedere al sănătătii, să facă așa un pas groaznic”, a subliniat medicul.

Veronica Țugulschi îndeamnă oamenii să fie mai responsabili, să respecte măsurile de protecție și regulile de igienă.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO