Fetiță bătută de părinți și dată afară din casă, în frig, în Galați. „Nu vreau cu mama”


Ultimul update: Luni 13 Ianuarie 2020 14:50
Data publicarii: Duminica 12 Ianuarie 2020 17:47
Categorie: Stiri actuale

Poliţiştii gălăţeni au deschis un dosar penal pentru violenţă în familie şi rele tratamente aplicate minorului, după ce un bărbat a sesizat autorităţile cu privire la faptul că o fetiţă de şapte ani, bătută de părinţi, a fost lăsată afară.

Bărbatul, vecin cu părinţii fetiţei, a filmat, pe 10 ianuarie, la ora 19:50, cu telefonul mobil, momentul în care fetiţa, bătută de părinţii ei, a fugit din casă, în curte, unde a rămas în frig, deşi era îmbrăcată sumar. Din filmarea bărbatului, postată ulterior pe Facebook, se poate vedea cum ambii părinţi se află sub influenţa băuturilor alcoolice.

Bărbatul a vrut să preia copila și s-o ducă să doarmă cu fiica lui acasă, însă mama s-a opus, trăgând de fetiță. ”Nu vreau cu mama!”, a țipat fetița. 

Bărbatul a luat fetiţa acasă la el şi a sunat imediat la Primăria din Gohor şi la Poliţie, autorităţile reacţionând prompt, micuţa fiind dusă în aceeaşi seară într-un centru de primire minori din municipiul Galaţi, relatează Agerpres.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei Judeţene pentru Protecţia Copilului (DJPC) Galaţi, Tania Calcan, fetiţa este consiliată psihologic, însă la examenul fizic s-a constatat că nu prezintă urme de violenţă pe corp. Pe de altă parte, copila este emoţional afectată şi nu mai doreşte să se întoarcă acasă, la mama sa.

''Luni, o echipă a DJPC Galaţi va merge la Gohor pentru a face o anchetă socială acasă la fetiţă şi pentru a identifica în familia extinsă o rudă care să dorească să ia în îngrijire copila. Totodată, drepturile părinţilor fetiţei sunt în prezent suspendate, până când instanţa va decide, fiind luată în calcul chiar şi măsura decăderii din drepturi. Apreciem implicarea bărbatului care nu s-a limitat doar la a filma şi a posta pe Facebook cazul, ci a şi alertat autorităţile", a declarat, duminică, Tania Calcan.

Specialiştii de la Direcţia pentru Protecţia Copilului au început să caute rude care ar putea să crească mai departe fetiţa. Ei vor încerca să ia legătura şi cu tatăl ei, care s-a despărţit de mamă şi locuieşte într-o altă comună din judeţul Galaţi.

O altă variantă este cea de a da copilă de 7 ani în plasament la un asistent maternal. În paralel se desfăşoară şi ancheta poliţiei.

Mama de 43 de ani, acuzată de violenţă în familie şi rele tratamente aplicate minorului, a fost condusă la audieri.
 

 

VIDEO PROTVPLUS.RO
Pepe, provocare picantă pentru Măruță

De ziua lui, Cătălin Măruță a primit cele mai picante întrebări, sub amenințarea sosului iute.


15:02
Concurs de bancuri cu Mioara Velicu și Irina Loghin

Invitate la emisiunea "La Măruță", Mioara Velicu și Irina Loghin s-au duelat în cele mai amuzante bancuri.


18:25
Depresia, boala sufletului

17:26
Keo, un tată de nota 10

07:17
HPV, virusul ce poate cauza cancer de col uterin

HPV este un virus foarte contagios și poate duce la apariția cancerului de col uterin. Peste 80% dintre persoanele active sexual dobândesc acest virus.


13:01
Împreună, de dragul copilului

Misha și Connect-R au rămas în relații bune, de dragul Mayei. Misha: "Niciunul dintre noi nu va trăi toată viața singur."


12:40
Cu Busu, despre vreme și vremuri

Busu: "Vine primăvara, prea timpuriu, părerea mea. Vremea a început să fie atât de bizară, în foarte multe locuri, nu neapărat în țara noastră."


11:42
Mama Antoniei, schimbări majore pentru 2020

Denise Iacobescu: "Lucrez la un capitol din viața mea. Mă mai vad căsătorită. Sper și cred în asta."


09:43
Roxana Vancea, totul despre viața de femeie măritată

Roxana Vancea: "M-a pus să-i fac o ciorbă de curcan. A spus că așa și-a dat seama că sunt bună de măritat."


15:31
Corina Chiriac, dedicată credinței

Corina Chiriac: "Am stat la cozi de trei ore, pentru a ajunge la Mormântul Sfânt. Am cântat pentru românii din Israel, cărora le este dor de casă."


15:47