Festin într-o seră din Cluj. Vizitatorii s-au delectat cu plăcinte, gogoși sau ciocolată
La plăcinte înainte, spune o veche vorbă românească, testată chiar în acest weekend la un târg al producătorilor locali organizat într-o seră din Cluj.
Sute de plăcinte cu varză sau cu carne, dar și gogoși sau ciocolată au fost puse la bătaie, iar vizitatorii nu au așteptat să fie rugați ca să-și facă apariția. Mulți părinți au venit cu copiii în căutarea unei pauze relaxante de la agitația orașului. Dar și pentru a savura deliciile culinare proaspăt gătite.
Mirosul de plăcinte și gogoși proaspete a adus sute de vizitatori pofticioși la standurile producătorilor locali, care nu au precupețit niciun efort ca să pregătească bunătăți pe gustul tuturor. Dana are o afacere de familie și a venit aici cu o întreagă echipă de ajutoare.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Dana Nădășan, producător local: „Plăcintele le coacem aici, avem bucătăria afară. Avem cuptor afară, ne-am adus noi, ne-am adus masă, ne-am adus de toate, le gătim afară și aici le vindem, sunt calde”.
Înăuntru, plăcintele sunt la mare cerere. Afară, în jurul plitei, munca este în toi.
Și cei mai mici dintre producătorii locali și-au prezentat produsele. Iosif are 9 ani și a venit să își ajute părinții, dar a vrut să aibă și propriul lui stand.
Iosif: „Aici eu vând ciocolată, popcorn. Avem neagră simplă, albă cu căpșuni, albă cu merișoare și prețul lor este 10 lei”.
Iar Doroteea are 9 ani și a vrut să se implice și ea în afacerea de familie. Părinții ei confecționează obiecte handmade, iar fetița s-a ocupat de vânzarea lor.
Doroteea: „Aici sunt coliere făcute handmade și aici sunt niște inițiale. Sunt făcute de un aparat pe nume laser care gravează în lemn”.
Pe lângă atracțiile fermei și mâncarea gătită ca la mama acasă, cei mici s-au îndemnat și la joacă.
Copil: „Îmi place cel mai mult pe tobogan”.
În timp ce copiii erau la joacă, părinți s-au bucurat de un scurt moment de relaxare.
Tată: „Venim pentru copii, că e o alternativă bună față de tablete, televizor sau altele”.
Mamă: „La bloc stăm așa că și pentru noi e o gură de aer aici cu animăluțe, găini, și-a găsit căței”.
Oamenii apreciază aceste târguri dedicate producătorilor locali, așa că organizatorii nu sunt la primul și nici la ultimul eveniment de acest gen.
Pepe Tămaș, organizator: „Pe timp de iarnă ne-am hotărât să facem în seră, plăcut, cald. De obicei vin părinți cu copii. Ei spun că dacă vin și stau aici 2 ore și copiii se joacă și numai trebuie să mă uit după ei, sunt foarte mulțumit. Facem tururi prin care le prezentăm ferma copiilor”.
Evenimentul a adunat sâmbătă aproape 300 de vizitatori.