Festin cu midii proaspete, tentacule de calamar, raci suculenți și homar, la Bacău. „Nu l-am dat la alţii”
Pentru cei care nu au ajuns vara aceasta în Grecia sau Italia, bucătarii au adus aromele Mediteranei la ei acasă.
La Bacău, pe insula de agrement din oraș a fost festin cu midii proaspete, tentacule de calamar, raci suculenți, și chiar homari pentru cei cu dare de mână.
Bucătarii au încins plitele de dimineață, iar mirosul îmbietor, cea mai bună reclamă, a adus imediat primii clienţi. Obişnuiţi cu delicatesele sau pur şi simplu curioşi, clienții s-au delectat cu preparatele cu gust de mare.
Copil: „Mai întâi am avut creveţi apoi scoicile. Calamar am încerct să mănânc la paste şi nu l-am dat la alţii”.
De departe, vedeta festinului a fost homarul. Arată spectaculos, însă preţul a cam ţinut departe clienții.
Gabriel Ștefan, bucătar: „ Aici avem ceva deosebit. Avem homar, avem king crab gătit în sos de unt, usturoi călit, mărar”.
Pentru cei mai puţin pretenţioşi, bucătarii au pregătit peşte în sos ori saramură şi hamsie.