Un fenomen similar cu cel din Romania a fost surprins si in California. Cum comenteaza ufologul Dan Farcas imaginile


Ultimul update: Sambata 10 Ianuarie 2015 07:21
Data publicarii: Miercuri 07 Ianuarie 2015 18:05
Categorie: Stiri actuale

Ploile de meteoriti sau meteori sunt fenomene astronomice rare si nu pot fi prevazute. Cercetatori si pasionati deopotriva duc adevarate lupte cu cerul intunecat pentru a surprinde stelele cazatoare.

Inca de la inceputul anului in Statele Unite au avut loc mai multe asemenea fenomene despre care unii spun ca ar fi de fapt obiecte zburatoare neidentificate.

In urma cu doua nopti cerul Californiei a fost brazdat de o stea cazatoare pe care americanii au urmarit-o cu admiratie si uimire secunde in sir. Mai ales ca la un moment dat din corpul meteoritului se desprinde un corp strain care ramane in urma.

Coincidenta sau nu, specialistii avertizau ca in luna ianuarie a acestui an va urma o ploaie de meteoriti din familia quadrantinelor, insa exista si sceptici care cred cu totul altceva.

Dan Farcas, ufolog: "Ar putea sa insemne asa cum s-a si comentat ca este o nava, unii o sa zica terestra, altii "extraterestra" care a avut o problema. In momentul in care o nava merge in felul acesta si are o coada din asta lunga luminoasa inseamna ca e de rau acolo. Cand au intrat niste nave la aterizare si au avut o astfel de coada, inseamna ca au murit toti acolo si nava a fost distrusa".

Nu mai putin de 34 de meteori au strabatut din nou cerul Statelor Unite, marti seara. Nu este exclus ca unul dintre acestia sa se fi ratacit ajungand deasupra Romaniei.

Ploile de meteoriti au fost si vor ramane atractii rare nu doar pentru cercetatori, ci si pentru cei pasionati de ce se intampla in atmosfera terrei.

Cea mai terifianta experienta provocata de meteoriti au trait-o totusi locuitorii orasului rus Celiabinsk, in urma cu doi ani. Pe 15 februarie 2013 mai multe bubuituri puternice s-au auzit in trei regiuni situate in apropierea muntilor Urali.

Oamenii au crezut ca vine sfarsitul lumii. Dare de fum si foc s-au vazut pe cer, insotite de un zgomot venit parca de pe alta planeta.

Imaginile le-au dat multora fiori, ducandu-i cu gandul probabil la filmele apocaliptice de la Hollywood. Altii s-au gandit ca un avion se prabuseste sau ca Pamantul este atacat de extraterestrii.

Specialistii rusi au anuntat ca cel putin un meteorit s-a dezintegrat la 5000 de metri deasupra Uralilor. Suflul exploziilor a spulberat geamurile si a distrus 600 de metri patrati din acoperisul unei fabrici.

O ploaie de meteoriti, numita Geminide, va avea loc in acest weekend. De ce astronomii il considera un fenomen misterios
VIDEO PROTVPLUS.RO