ANIMATIE GRAFICA. O tanara care manca la terasa, strapunsa de o sageata. Ancheta ar putea viza si parcul de distractii

Dată publicare: 03-09-2016 12:01
Dată actualizare: 06-09-2016 07:15


Incident socant la Cernica, langa Bucuresti. O tanara de 27 de ani care manca linistita la o terasa de pe malul lacului a fost strapunsa de o sageata.

Femeia a fost transportata la Spitalul Pantelimon din Capitala, unde medicii au operat-o de urgenta si miraculos, au reusit sa-i salveze viata. In paralel, politistii au aflat ca cel care a tras cu arcul se afla in incinta unui parc de aventura din vecinatate. El este cercetat pentru vatamare corporala din culpa.

Tanara era la masa impreuna cu iubitul ei care a asistat socat la intreaga scena. O sageata trasa de un tanar de 34 de ani nu a nimerit tinta si a zburat departe, prin padure, pana pe marginea lacului, in zona teraselor, acolo a strapus trupul unei tinere de 27 de ani.

Restaurantul este amplasat langa parcul de distractii din Cernica, unde au loc mai multe activitati sportive, printre care si TIR cu arcul.

Grav este ca foisorul de lemn in care era montata tinta in care a tras tanarul este asezat in directia terasei pe care se afla fata. Ce-i drept, sustin anchetatorii, distanta dintre cele doua puncte este mare.

Totusi, o greseala a facut ca sageata din fibra de sticla cu varful de plumb infiletat sa treaca in mare viteza printr-o crapatura a foisorului.S-a oprit practic in trupul fetei.

Tanara a fost preluata de medicii Spitalului Pantelimon, care au dus-o direct in sala de operatii, acolo au constatat ca sageata ii perforase abdomenul deasupra ombilicului, iar varful bont ii iese prin spate. Dupa ce au incheiat operatia, medicii spun ca pacienta a avut mare noroc, pentru ca - daca sageata ar fi avut alta traiectorie - ar fi putut sa-i atinga rinichii sau pleura.

Astazi, cei care au vizitat parcul de aventura de la Cernica au constatat ca zona in care au avut loc tragerile cu arcul a fost nivelata, de parca niciodata n-a existat acolo o astfel de activitate.

Acest sport este insa mentionat pe pagina de internet a complexului. Ca sa isi ataga clientii, administratorii scriu: "Tir cu arcul dedicat celor care doresc sa traiasca viata lui Robin Hood"! Costa 5 lei - 5 sageti! Deocamdata in urma acestui episod proprietarii afacerii nu au facut niciun comentariu.

Pana acum tirul cu arcul era reglementat foarte clar in legea privind regimul armelor si munitiilor. Asadar, cine practica acest gen de activitate trebuia sa detina, in primul rand, autorizatie din partea politiei. Legea insa a suferit completari in 2011, cand tirul cu arcul a trecut in categoria activitatilor de agrement.

Profesionistii sunt precauti si recomanda salile autorizate, unde exista antrenori, certificati de Federatia Romana de Tir.

Dosarul incidentului de la Cernica a fost preluat de procurori. Tragatorul este cercetat pentru vatamare corporala din culpa. Nu este insa exclus ca ancheta sa se indrepte si spre cei care administreaza parcul de distractii.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO