Femeia care s-a dat drept psiholog 20 de ani, plasată în arest la domiciliu
Magistraţii Judecătoriei Sector 5 au dispus, joi, arest la domiciliu în cazul femeii care a lucrat 20 de ani ca psiholog la Spitalul Judeţean Târgovişte, în baza unor documente falsificate.
Falsul medic este acuzat de înşelăciune în formă continuată şi exercitarea fără drept a unei profesii, transmite News.ro.
Judecătoria Sector 5 a respins, joi, cererea procurorilor de arestare preventivă a pretinsului medic şi au dispus arest la domiciliu.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
După medici și directori de instituții cu diplome false, cum a fost cazul revoltător de la „Transelectrica”, polițiștii au descoperit o femeie care a fost angajată 20 de ani psiholog, tot în baza unei diplome falsificate.
Suspecta are 46 de ani și este acuzată că a lucrat două decenii, fără să fi avut pregătirea necesară. A fost psiholog la Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște, unde făcea parte și din comisia de expertiză medicală și a consultat mii de pacienți cu probleme psihice grave. Când s-a angajat, suspecta era căsătorită cu un polițist, devenit între timp șeful Inspectoratului Județean de Poliție Dâmbovița.
Sorinela Paraschiv a fost ridicată de acasă din Târgoviște și adusă în Capitală, la Parchetul General. Femeia este acuzată că timp de 20 de ani a păcălit autoritățile, pentru că a fost angajată psiholog în cadrul Spitalului Județean din Târgoviște, în baza unei diplome false de licență.
Paraschiv a fost reținută pentru 24 de ore în urma audierilor, recunoscându-și fapta.
Femeia s-a angajat la Spitalul Municipal din Târgoviște în 1999, pe când avea doar 24 de ani. Ar fi făcut doi ani la o facultate privată, de unde a fost exmatriculată, dar a depus la dosarul de angajare o diplomă falsificată, spune poliția într-un comunicat, potrivit căreia ar fi absolvit o Facultate de Psihologie și Sociologie în Capitală.
Femeia a fost căsătorită cu Sorin Păun, fost șef al IPJ Dâmbovița
În timp ce profesa cu acte false, era căsătorită culmea, cu un polițist. Sorin Păun, de care a divorțat între timp, a fost o vreme șef al IPJ Dâmbovița. El ar fi impus o parolă de acces în Târgoviște în 2019, la mitingul fostului lider PSD Liviu Dragnea.
Femeia în vârstă de 46 de ani a profesat ca psiholog în cadrul Spitalului Județean din Târgoviște, în cadrul secției de psihiatrie. Se pare că s-ar fi certat cu niște colegi, iar aceștia ar fi intrat la bănuieli și au cerut conducerii să facă verificări cu privire la studiile sale. Atunci, femeia în loc să își prezinte documentele în original, și-a dat demisia.
În 2011, Spitalul Municipal unde era angajată suspecta a fost anexat Spitalului Județean. Colegii și superiorii spun că nu au avut nici o bănuială că n-ar fi un psiholog adevărat.
„Era o angajată bună”
Claudiu Dumitrescu, manager SJU Târgoviște: „Era o angajată bună, din punctul nostru de vedere, care își îndeplinea sarcinile de serviciu conform fișei postului. Au apărut suspiciuni, motiv pentru care am demarat anchetă internă, dar respectiva nu a dorit să răspundă cercetării și și-a prezentat în acel moment demisia, iar noi am înaintat cazul spre cercetare Colegiului Național al Psihologilor.”
Suspecta și-ar fi falsificat inclusiv atestatul de liberă practică și a făcut astfel parte din comisiile de expertiză medico-legală psihiatrică ale spitalului.
Cu alte cuvinte, femeia acuzată de fals ar fi evaluat, printre altele, gradul de discernământ al pacienților cu probleme psihice grave internați în spital, fiind astfel cea care punea diagnosticul final. Astfel a evaluat psihic, fără drept, peste 1.300 de persoane, în decurs de numai trei ani.
Acuzațiile sunt grave: înșelăciune și exercitarea fără drept a unei profesii. Sorinela Paraschiv este acuzată însă și de un prejudiciu imens. În calitate de angajat al spitalului și de membru al comisiilor de specialitate ar fi obținut din salariile adunate de-a lungul anilor 367.000 de lei.