Femeia acuzată că a zdrobit cu mașina patru muncitori, pe o stradă din Iași, a fost arestată preventiv, cu toate că s-a declarat nevinovată în fața judecătorului care a luat decizia.

Ea susține că altcineva a condus autoturismul care a intrat în oameni. Colegii muncitorilor răniți au început să doneze sânge ca să își salveze prietenii.

Analizele de sânge arată că Adina Iuliana Ghervase avea o alcoolemie de 0,95 grame per litru.

În instanța, femeia a susținut că nu ea conducea mașina în momentul producerii accidentului. Asta deși, pompierii au evacuat-o de pe locul șoferului. Nu a dat nici detalii despre cine ar fi putut fi la volan, cu toate că tocmai ea este și proprietarul autoturismului. Viteza exactă cu care rula autoturismul nu a fost stabilită, însă anchetatorii au suficiente probe care arată că depășise limita legală.

Dragoș Bordianu, prim-procuror Parchetul de pe lângă Judecătoria Iași:Ca urmare a declarației martorilor și a imaginilor care au fost vizionate, s-a putut stabili că era mult peste limita legală. În fața judecătorului de drepturi și libertăți a negat săvârșirea faptei, precizând că nu a fost ea cea care a condus vehiculul.”

Avocatul femeii nu a dat explicații și a spus că, deocamdată, nu consideră oportun să dea detalii. Între timp, una dintre victimele femeii a ajuns acasă. Nicu Acasandrei încă este în stare de șoc și nu își amintește bine ce s-a întâmplat.

Nicu Acasandrei, supraviețuitor:Am auzit o singură bubuitură, când s-a bufnit în perete și după aia a venit înspre noi, rostogolindu-se, atât îmi amintesc. Nu am avut timp niciunul să ne întoarcem, să vedem nimic.

Georgiana Acasandrei, soția muncitorului externat:În timp ce îl sunam m-a sunat tatăl meu și mi-a zis să nu mă sperii, pentru că s-a întâmplat, e la spital. A rămas cu un șoc, pentru că i-a văzut pe ceilalți morți.

Un alt coleg de-al său este, în schimb, în comă, la terapie intensivă și are nevoie urgentă de sânge. Colegii s-au mobilizat să doneze sânge pentru el.

În comuna Comarna, o bătrână se pregătește să își înmormânteze fiul, de 45 de ani. Este al doilea copil pe care îl pierde. Cei patru muncitori care și-au pierdut viața în accident vor fi înmormântăți mâine.