Femei pe Mătăsari, festivalul aflat acum la cea de a 10-a ediție, s-a întors pe faimoasa stradă din București după o pauză de doi ani.

Concertele, atmosfera și voia bună sunt la ele acasă pe Mătăsari, iar evenimentul își propune să scoată în evidență femeia, cu tot ce are mai frumos şi mai creativ.

Pe strada Mătăsari, în locuri special amenajate printre paie de fân, în picioare sau pe jos - a existat un loc pentru fiecare participant la eveniment. Vizitatorii spun că aveau nevoie de o asemenea ieșire.

Femeie: „Mi se pare un eveniment foarte interesant și destinat femeilor și în afară că mi se pare empowering și îmi place cine vine și cine cântă, îmi place că toată lumea se exprimă și vine îmbrăcată într-un fel, fiecare își pune amprenta.”

Ce spun participanții la festivalul Femei pe Mătăsari 2022

Femeie: „E foarte fain pentru că avem ocazia să mai socializăm, să ne mai întâlnim cu ai noștri prieteni.”

Până aproape de miezul nopții, cei prezenți au putut să petreacă alături de diverse trupe. Festivalul aduce în fața publicului formaţii din diferite zone muzicale, pentru a încuraja diversitatea.

Paulina, artistă: „Avem nevoie de evenimente care să promoveze muzica nișată și underground, ceea ce se întâmplă aici.”

Robert Voicu, basist: „Ar trebui să fie mult mai multe evenimente stradale, oamenii să se întâlnească, să socializeze, să iasă din rutina de zi cu zi și să se distreze, în primul rând, să se simtă bine.”

„Cartierul e o inimă care pulsează și dă tonul orașului”

Iulian Văcărean, organizator: „Toate lucrurile importante cumva ți se pare că se întâmplă în centrul orașului, dar schimbarea eu cred că ar trebui să fie și din cartiere. Pentru că cartierul e o inimă care pulsează și cartierul dă tonul orașului, de acolo trebuie început.”

Evenimentul își propune să închidă o stradă pentru a deschide universul femeilor talentate, care se dăruiesc artei. Concertele, prezentările de modă, jocurile și conferințele pe această temă vor mai avea loc aici, pe Mătăsari, până mâine seară.

Aproape 7.000 de oameni au participat aseară la concerte, iar în următoarele două seri sunt așteptați și mai mulți. Accesul este gratuit, dar cei care își doresc să încurajeze astfel de inițiative pot face o donație la intrarea în festival.

 

CITEȘTE ȘI: Când vom fi opt miliarde de oameni pe Pământ. Țările cu cei mai mulți locuitori

Recensământ 2022. Etapa autorecenzării se încheie vineri. Când vor începe recenzorii să viziteze casele românilor