O cisternă plină cu GPL a fost lovită vineri seară direct în rezervorul de motorină al maşinii, în urma unui accident rutier petrecut la circa 10 kilometri de municipiul Suceava.

Două persoane, ambele din autoturismul care a produs accidentul din cauza unei manevre greșite, au fost transportate la spital, cu răni care nu le pun viața în pericol.

În urma accidentului, rezervorul cu motorină al capului tractor s-a spart, iar carburantul s-a scurs pe şosea. Salvatorii au intervenit pentru evitarea oricărui pericol şi au stropit zona cu spumă. În autoturismul care a lovit autocisterna GPL în rezervor se aflau o femeie și un bărbat, ambii de 50 de ani. O depășire neregulamentară și neatenția la volan au fost, cel mai probabil, cauzele producerii accidentului.

Deoarece capul tractor al autocisternei cu GPL a fost avariat, iar rezervorul a fost spart, s-au luat măsuri de siguranță, deoarece exista pericolul izbucnirii unui incendiu și, implicit, al unei explozii. Capul tractor a fost îndepărtat într-o zonă de siguranță”, a declarat purtătorul de cuvânt ISU Suceava.

La fața locului au intervenit o autospecială de stingere, una de descarcerare, o ambulanță SMURD și un echipaj de Ambulanță. Traficul a fost blocat pe ambele sensuri aproape două ore. În cele din urmă, cisterna GPL a fost ataşată altui cap tractor şi îndepărtată. Poliţia a deschis o anchetă pentru a stabili cum s-a petrecut accidentul. A fost deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și distrugere.