Febra cumpărăturilor de Crăciun a aglomerat orașele, în plină pandemie. Cozi la magazine, în București

23-12-2020 18:29


Febra ultimelor cumpărături de Crăciun a aglomerat orașele, chiar dacă suntem în pandemie.

În București, s-au format cozi de mașini sau oameni peste tot: în trafic, la patiserii, măcelării, crame sau centre comerciale. Până și la casele de schimb valutar erau mulți clienți. La fel s-a întâmplat și în librării, semn că mulți vor găsi sub brad un volum numai bun de citit, pentru că o carte este un cadou pentru toată viață.

Şi acum un an, ziua dinaintea ajunului era la fel de aglomerată. Miercuri, poliţiştii au încercat din răsputeri să ţină intersecţiile libere ca să nu se blocheze complet Bucureştiul.

Aplicaţiile care monitorizează traficul au fost roşii. Bucureştenii au uitat de pandemie şi au ieşit la cumpărături. La unele patiserie, oamenii au stat la coadă în stradă. Unii au făcut comenzile din timp.

Şi mallurile au fost aglomerate. Au fost cozi impresionante şi în librării. Oamenii au căutat biografii ale persoanelor celebre, cărţi de dezvoltare personală şi poveşti.

Când au terminat banii, românii s-au aşezat la casele de schimb valutar.

Cei care nu au avut timp sau au dorit să evite aglomeraţia au făcut comenzi prin aplicaţiile de profil.

În marile centre comerciale, angajaţii de la pază au făcut tot ce au putut ca să dirijeze circulaţia.

În mod normal, românii vor avea timp de cumpărături miercuri și joi. Pe 25 decembrie, de Crăciun, majoritatea marilor magazine vor fi închise. Acelaşi lucru se va întâmpla şi pe 31 decembrie.


VIDEO PROTVPLUS.RO