Fată de 17 ani, salvată din mâinile unor proxeneți din București. A sunat la 112 înainte
Înainte ca ororile de la Caracal să iasă la iveală, un caz asemănător, petrecut în Capitală, a fost rezolvat eficient de autorităţi.
În aceeaşi dimineaţă, o tânără de 17 ani a fost salvată din mâinile unor proxeneţi după ce a sunat la 112 şi le-a spus poliţiştilor că este sechestrată. Pentru că nici de această dată nu aveau adresa exactă, poliţiştii s-au mobilizat în mai multe echipe şi au eliberat-o în mai puţin de o oră.
Un apel la 112 a dat alarma vineri dimineaţa. La celălalt capăt al firului, aveau să afle poliţiştii, se afla o tânără de 17 ani. Instantaneu le-a apărut o localizare aproximativă: o rază de 3 kilometri, care includea şi zona Gării de nord.
De altfel, singurul reper pe care tânăra a reuşit să-l dea. Le-a mai spus poliţiştilor că se afla într-o curte cu mai multe case, că este sechestrată, violată şi obligată să întreţină relaţii sexuale contra cost cu alte persoane.
Pe baza informaţiilor furnizate de fată, de localizare şi de trecutul infracţional din zonă, echipele de poliţişti plecate în căutarea fetei au reuşit să o găsească după o oră. Au fost cel puţin 10 poliţişti implicaţi în acţiunea de căutare care au periat zona şi au bătut la mai multe uşi, dar misiunea s-a soldat cu succes şi a fost găsită la adresa din sectorul 1.
Se afla în compania unui bărbat de 50 de ani care a fost şi el ridicat. Fata le-a aspus poliţiştilor că respectivul o supraveghea, îi aducea clienţi şi încasa banii. Însă cercetările continuă pentru că în acest caz nu e doar o persoană implicată. Fata fusese adusă în Bucureşti de la peste 400 de kilometri depărtare.
După ce a fost salvată, fata a fost audiată de procurorii DIICOT, care au preluat dosarul, în prezenţa unui avocat şi a unui reprezentant de la Protecţia copilului. Abia apoi a putut să plece acasă, la Huedin.
De ce a fost acest caz diferit de cel al Alexandrei? Reprezentanţii poliţiştilor spun că localizarea a fost mai bună prin comparaţie cu ce s-a întâmplat în Caracal, însă a contat şi faptul că oamenii legii ştiau bine zonele în care îşi fac veacul prostituatele şi proxeneţii. Astfel au putut să acţioneze în forţă, ca la flagrant. Orice întârziere în soluţionarea sesizării, când nu se mai încadra la flagrant, presupunea mai multă birocraţie întocmirea unui dosar penal şi preluarea cazului de către un procuror.
Pentru că dosarul este în curs de cercetare, procurorii antimafia nu au putut să facă niciun comentariu în legătură cu acest caz.
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!