Explozii in lant pe sosea. Doua TIR-uri incarcate cu substante inflamabile au fost cuprinse de flacari in urma unui accident

03-03-2015 12:58


Pericol de moarte luni noaptea, pe sosea, in localitatea Cristian, de langa Brasov.

Doua TIR-uri au fost curinse de flacari uriase, in urma unui accident. Una dintre masini era incarcata cu zeci de butoaie cu substante inflamabile care au explodat. Treziti din somn, localnicii au privit neputinciosi valvataia care le ameninta casele, iar interventia pompierilor a fost foarte dificila.

Coliziunea intre cele doua tiruri a avut loc putin inainte de miezul noptii. Unul dintre ele avea o defectiune si stationa pe partea dreapta, iar celalalt, care venea din spate, a intrat in depasire fara sa se asigure. Cand a observat ca din sens opus se apropie o masina, soferul a virat brusc catre dreapta si a agatat vehiculul aflat pe marginea drumului.

Acesta era incarcat cu zeci de butoaie cu ulei, dar si cu plastic, textile si lemne, care in urma impactului s-au aprins imediat. Focul s-a extins rapid si la celalalt tir, iar butoaiele cu uleiuri au explodat rand pe rand. Suflul deflagratiilor a spart geamurile unui case aflate in apropiere.

Din fericire nimeni nu a fost ranit, iar soferii au reusit sa iasa singuri din cabine. Mai multe echipaje de pompieri au luptat mai bine de doua ore cu flacarile, iar soseaua a fost blocata aproape trei ore.

VIDEO PROTVPLUS.RO