12 persoane ranite in explozia din Medgidia. Un barbat si fetita lui de 8 ani, in stare critica

Ultima actualizare: 07-03-2014 07:01

O explozie devastatoare s-a produs intr-un bloc din Medgidia si-a fost urmata de un incendiu puternic. Din aceasta cauza, 12 persoane, printre care si o fetita de 8 ani, au fost ranite.

 

Flacarile au fost atat de mari, incat doi soti s-au aruncat pe geam ca sa scape cu viata. Grav raniti, cei doi au fost adusi in Capitala, impreuna cu fetita lor si inca o victima. Toti au fost transportati cu un avion SMURD.

Era ora 20.30 cand o explozie puternica a zguduit din temelii blocul de patru etaje. Imediat, in apartamentul unde s-a produs deflagratia a izbucnit un incediu puternic. O camera de supraveghre din imobilul vecin a surprins momentul in care blocul s-a cutremurat.

Locatarii s-au speriat si au inceput sa fuga pe scari, iar in apartamentul care a sarit in aer s-au scurs clipe dramatice.

Inauntru se aflau doi soti cu fetita lor de 8 ani si bunica. Inconjurati de flacari, parintii s-au temut ca nu vor scapa cu viata si au sarit pe geam de la etajul doi. Au fost prinsi in brate de vecini.

Fetita a fost scoasa de unul dintre vecini si dusa la salvare, iar bunica a coborat singura pe scari.

Intreaga familie a ajuns la spital cu arsuri foarte grave asa ca medicii au decis sa ii trimita pe toti la Bucuresti. Fetita si tatal ei sunt in stare critica.

Cauza deflagratiei este clara: o butelie cu gaz. Surse din randul anchetatorilor spun ca barbatul, angajat tocmai la o firma de butelii, incerca sa mute gaz dintr-un astfel de recipient in altul. In acel moment au avut loc scurgeri serioase si s-a produs explozia.

20 de apartamente au fost afectate, asa ca oamenii si au petrecut noaptea intr-un hotel al primariei din Medgidia.

Locatarii ale caror apartamente au fost afectate de explozie au voie sa intre in casa doar insotiti de autoritati.

Reprezentantii primariei au anuntat ca ii vor lasa pe oameni sa se mute in case abia in momentul in care vor avea un raspuns de la expertii care evalueaza structura cladirii.

Autoritatile au anuntat ca le vor monta pagubitilor usi noi, urmand ca fiecare familie sa se descurce cu celelalte pagube.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO