Ce faceau soferii RATB in timp ce pasagerii se sufocau vara in autobuze? 500 litri de motorina pentru vanzare, gasita in baze

Ultima actualizare: 13-12-2014 01:47

Consumul de carburant creste vara din aerului conditionat si iarna din pricina aglomeratiei. Sunt explicatiile soferilor RATB cercetati pentru ca furau din autobuze.

Anchetatorii au decins la mai multe baze ale Regiei Autonome de Transport din Capitala si au gasit o jumatate de tona de motorina ambalata si gata sa fie vanduta la negru. 20 de angajati ai RATB au fost retinuti.

Sute de mii de bucuresteni au circulat toata vara cu autobuzele RATB sufocati de caldura, pentru ca multi soferi nu porneau aerul conditionat. Insa treceau in acte ca l-au folosit, spun procurorii care au facut perchezitii in 25 de puncte ale Regiei Autonome de Transport Bucuresti.

Anchetatorii sustin ca soferii si mecanicii RATB au furat sute de litri de motorina din autobuzele regiei.

Bogdan Ghebaur,  purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei: "Carburantul era sustras pe timpul noptii in timp ce autobuzele erau parcate la nivelul autobazelor RATB".

Este o practica veche, spun unii angajati. Soferii umflau apoi cifrele de consum in acte. Reuseau sa ia aproximativ cinci litri de carburant de la un singur autobuz. Cand strangeau suficient, il vindeau pe piata neagra, cu patru lei pe litru.

Angajat RATB: "Mai sunt asa anumite chestii de mai scapa un litru, doi la pompa. Da. Dar nu are cum sa fie furturi ca totul e securizat ".

Sofer RATB: "La nivelul asta sincer nu ma asteptam. Am auzit ca au gasit la niste soferi acasa si doua tone jumate, imi vine greu sa cred".

De fiecare data cand erau intrebati de ce autobuzele consuma atat de mult, soferii aveau raspunsurile pregatite, in functie de sezon. Vara consumul crestea din cauza aerului conditionat pornit pentru confortul calatorilor, iar iarna traficul e ingreunat.

Anchetatorii au retinut 20 de persoane pe care le acuza de furt organizat de combustibil din patrimoniul R.A.T.B. si constituirea unui grup infractional organizat.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO