Explicatia halucinanta pentru lipsa autostrazilor in Romania. Ce se va construi in 2013

Ultima actualizare: 27-04-2013 06:58

"In Romania, nu se fac autostrazi pentru ca licitatiile pentru alegerea constructorilor dureaza cu anii." Explicatia halucinanta ii apartine ministrului Proiectelor de Infrastructura, Dan Sova.

Acesta da vina pe membrii unei comisii din cadrul Companiei Nationale de Drumuri.

In loc sa ii traga la raspundere, oficialul sa plange, ca nici macar nu ii cunoaste pe cei responsabili. Termenul final pentru depunerea ofertelor in vederea construirii a trei tronsoane de autostrada intre Lugoj si Deva a fost 21 august 2012. Au trecut 9 luni, iar comisia care decide castigatorul nu are inca un raspuns. Ministrul Dan Sova spune ca membrii comisiei sunt iresponsabili.

"Este foarte greu sa construim autostrazi daca nu le atribuim nimanui. Nu putem sa fim pana la urma victimele unor functionari. Acesti oameni isi pastreaza locul de munca si daca facem autostrazi, si daca nu facem autostrazi. A existat un raspuns din partea CNADNR ca numele acestor oameni ar fi confidential", Dan Sova, ministrul pentru proiecte de infrastructura.

Paradoxal, in unele cazuri, dupa ce amana nejustificat luarea unei decizii, comisia desemneaza castigatorul cu erori grave. De pilda, tronsonul Timisoara - Lugoj a fost atribuit acum doua luni companiei UMB Spedition. Alt participant a formulat o contestatie care a fost admisa, ceea ce a dus la o alta intarziere.

Tronsonul Sibiu-Orastie trebuia finalizat pana la sfarsitul acestei luni. Traseul complicat le-a dat muncitorilor mari batai de cap. De pilda pentru un pod urias de 1 km lungime, inalt cat un bloc de 20 de etaje s-au contruit 24 de piloni.

De altfel, ministrul Dan Sova a calculat deja pe cati km noi de autostrada vom circula pana la finele lui 2013. "142 de km inauguram, toti sunt pe coridorul patru", a spus Dan Dova.

Cu alte cuvinte, este vorba despre Orastie-Sibiu, un lot din Nadlac-Arad si Deva-Orastie pe care ar fi trebuit sa ne plimbam din 15 mai.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO