Subiecte Evaluare Națională 2022 clasa a VI-a. Proba la Matematică și Științe ale naturii
Joi, 26 mai 2022, elevii claselor a VI-a au susținut proba la Matematică și Științe ale Naturii, ultima probă de la Evaluarea Națională 2022.
UPDATE: S-au publicat subiectele de la Evaluarea Națională 2022 la Matematică și Științe ale Naturii pentru clasa a VI-a
Vezi subiectele la finalul articolului.
Alegeri 2024
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
În urma testelor se va evalua nivelul de pregătire al elevilor la limbă și comunicare, respectiv la matermatică și științe ale naturii. Notele nu vor fi trecute în catalog.
În cazul elevilor care au urmat cursuri în limba maternă, testul va urmări evaluare competențelor la disciplina matematică și sțiințe ale naturii, atât în limba în care au studiat, cât și în limba română.
Desfășurarea testelor la Evaluare Națională clasa VI-a
Pentru fiecare test, elevii vor avea la dispoziție 60 de minute.
După terminarea timpului de lucru, testele vor fi sortate în oridinea în care au fost împărțite în fiecare clasă și se vor organiza în pachete. Pachetele vor ajunge la Comisia de organizare și de administrare a Evaluării Naționale 2022 din unitatea de învățământ.
Specialitatea profesorilor evaluatori
Testele la disciplina limbă și comunicare sunt evaluate din echipe formate din două cadre didactice, unul cu specialitate în limba si literatura română și celalalt cu specialitate într-o limba de circulație internațională.
În cazul elevilor care au studiat într-o limbă maternă, echipa de evaluare este formată din trei cadre didactice, unul cu specialitate în limba și literatura română, celalălat cu specialitate într-o limbă de circulație internațională și al treilea evaluator cu specialitate în limba și literatura maternă.
Corectarea testelor la Evaluare Națională
În timpul corectării testelor, evaluatorii nu vor nota rezultatele corecte, așa cum procedează la clasă, ci vor sublinia greșelile pentru a le evidenția și a le putea dezbate ulterior.
Corectarea testelor se realizează în termen de maxim șapte zile de la susținerea lor.
În urma corectării, fiecare părinte sau reprezentat legal este invitat la școlă unde i se prezintă rezultatele și modul de acordarea a codurilor. La sfărșit se întocmește un proces verbal care va trebui semant de către părinte.
La finalul evaluărilor, învățătorul clasei întocmește un raport la nivelul clasei, în care sunt trecute toate codurile obținute la fiecare întrebare cu toate explicațiile necesare acordării respectivului cod.
Acest raport este prezentat la nivelul clasei, pentru ca mai apoi să fie inclus într-un raport realizat la nivel de școală.
Potrivit organigramei anului școlar 2021-2022, pe lângă elevii claselor a VI-a, au susținut teste de evaluare națională și elevii claselor a IV-a și a II-a.