Europol, după ce a publicat imagini cu un bărbat care taie anvelopa unei autospeciale: Autorii morali, parlamentarii României
Sindicaliştii Europol afirmă, marţi seară, că parlamentarii care au modificat legislaţia, dezincriminând portul de arme albe în spaţiile publice, pot fi consideraţi autorii morali au unor fapte de violenţă stradală.
Sindicaliştii publică imagini cu un bărbat care taie anvelopa unei autospeciale de Poliţie.
Potrivit Sindicatului Europol, imaginile postate, marţi seară, pe Facebook, au fost înregistrate pe o stradă din Lupeni, judeţul Hunedoara.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
„De ce se pot întâmpla astfel de fapte? Este simplu, autorii morali ai infracţionalităţii stradale de acest gen ar putea fi consideraţi parlamentarii României care au modificat legislaţia, dezincriminând portul de arme albe în spaţiile publice. Ca urmare a unei astfel de decizii, orice dezaxat se poate plimba pe drumurile publice cu un cuţit sau macetǎ asupra sa fără ca poliţiştii să poată dispune vreo măsură împotriva acestuia”, au scris sindicaliştii pe Facebook.
Potrivit acestora, „portul cuţitului, pumnalului, boxului sau alte asemenea obiecte anume confecţionate pentru înţepare, tăiere sau lovire este incriminat doar dacă autorul este depistat la adunări publice, manifestări cultural-sportive, în localuri publice (restaurante/terase, instituţii publice, mijloace de transport în comun)”.
„Pentru fapta comisă, individul riscă un dosar penal pentru infracţiunea de distrugere prevazută de art. 253 din Codul Penal pentru care legiuitorul a prevăzut pedeapsa închisorii de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, context în care nu poate fi dispusă măsura arestării preventive. Dacă bărbatul în cauză ar fi distrus, spre exemplu 10 maşini de poliţie sau alte 10 autoturisme aparţinând cetăţenilor de bună-credinţă, consecinţele faptelor acestuia ar fi fost aceleaşi-cercetare în stare de libertate, continuând astfel să reprezinte un pericol public”, au mai transmis sindicaliştii.